Soba faciası: 5 ölü

Gece ısınmak için yaktıkları kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ve kızları öldü. Facia yakınlarının aileye ulaşamayıp eve gitmesiyle ortaya çıktı.

KARABÜK'DE  82 yaşındaki Ayşe ve 85 yaşındaki Osman Çerçel çifti, evlerinde birlikte namaz kılarken sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.Konya ve Karabük'te 5 kişi sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.  Konya'da terzilik yapan 3 çocuk babası 50 yaşındaki Ali Sürer, ailesiyle birlikte oturduğu merkez karatay İlçesi Kerim Dede Mahallesi Avcılar Sokak'taki iki katlı binanın ikinci katında,  oturma odasında dün akşam kömür sobasını yaktı. İddiaya göre Ali Sürer kanepenin kenarında otururken, bir restoranda çalışan eşi 45 yaşındaki Sultan Sürer ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi kızları 16 yaşındaki Rabia Sürer diğer kanapelerde uyudu.

Aileden bu Sabah haber alınamayınca, telefonla da ulaşamayan damatları Fatih Kaya  bugün saat 14.30 sıralarında eve geldi. Kapıyı açan Fatih Kaya oturma odasında kayınpederi Ali Sürer'i oturur halde, kayınvalidesi Sultan Sürer ve baldızı Rabia Sürer'i ise kanepede yatar durumda hareketsiz halde buldu. Ardından polis ve sağlık görevlilerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri yaptığı incelemede 3 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirledi. Yapılan incelemede Sultan Sürer'in, kanepede oturan eşi Ali Sürer'e doğru uzanmış halde bulunması, kadının  dumandan zehirlendiklerini anlayıp, eşinden yardım istemeye çalıştığı üzerinde duruldu.

GECE DİĞER OĞLUNUN EVİNE GİDEN BABAANNE KURTULDU

Acı haberi alan Sürer ailesinin evmi kızları Asuman Kaya'nın, evin dışından annesi babası ve kız kardeşi Rabia'ya sürekli seslenip, ''Ben geldim, uyanın'' demesi yürekleri dağladı. Acı haberin ardından eve gelip kaldırımda oturan ve gözyaşlarına hakim olamayan babaanne Elmas Sürer'in ise, bir süredir kaldığı oğlu Ali Sürer'in evinden gece diğer oğlunun evine gittiği belirtildi. 3 kişinin cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

KILARKEN ÖLDÜLER 

Öte yandan Karabük'te de 82 yaşındaki Ayşe ve 85 yaşındaki Osman Çerçel çifti, evlerinde birlikte namaz kılarken sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Olay Karabük merkeze bağlı Sipahiler Köyü'nde oturan Nihat Yıldırım, bugün öğle saatlerinde, dünden bu yana haber alamadıkları kayınpederi ve kayınvalidesi Çerçel çiftinin evlerine gitmesiyel ortaya çıktı.  İçeriye giren Yıldırım, kayınpederi Osman Çerçel'i sobanın yanındaki battaniyenin üzerinde, kayınvalidesi Ayşe Çerçel'i de yanında seccadenin üzerinde hareketsiz buldu. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde çiftin öldüğü belirlendi. Karbonmonoksit gazı kokusunun hakim olduğu odada inceleme yapıldı. Dün akşam sobayı yaktıktan sonra aynı odada yatsı namazını kılarken sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri tahmin edilen çiftin cesetleri, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

20 Şub 2017 - 17:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber