'Sipahioğlu'nun başına sıcak vurmuş olabilir'

MARMARİS Belediye Başkanı Ali Acar ve turizmciler, AKP'li Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun, Norveçli 19 yaşındaki Rebeka O.T.'nin tecavüze uğradığı iddiasını kamuoyuna taşıyan Alanya medyasını suçlayarak,

"Onlarca farklı ülkeden 3 milyona yakın insan geliyor. Bu rakama yerleşikler hariç. Bunların içerisinde elbette farklı kültürdeki insanlar olacak. Fotoğrafa geniş açıdan bakmayı öğrenmemiz lazım. Alanya'nın olumsuz bir şekilde hatırlanmasını sağlamak Alanya'ya bir şey kazandırmaz. Gidin Marmaris'e bunun bin katı var, gidin Side'ye bunun kaç katı var" sözüne tepki gösterdi. Acar, Sipahioğlu ile polemiğe girmek istemediğini belirtirken, "Üzücü ve gereksiz bir tartışmanın içine girmek istemiyorum. Bu tür makamlarda oturanların daha dikkatli ve sözün nereye gittiğini bilerek konuşmasında yarar var. Turizm bir bütündür ve kollektif çalışmayı gerektirir. Söylenen sözlerin rencide edecek dereceye ulaşması ülkemiz turizmine zarar verir" dedi. "SİPAHİOĞLU DİKKATLİ AÇIKLAMA YAPSIN" Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Sipahioğlu'nun açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirirken, "Başkanın başına sıcak vurmuş olabilir. Nem oranı da yüksek ve oruç ta tutuyorsa sürç-i lisan ettiğini düşünüyorum. Aksi durumda asla ve asla bölge adı vererek böyle bir açıklama yapmasını tasvip etmiyorum. Alanya veya Marmaris, ne fark eder. Sonuçta Türk turizmi yara alıyor bu tür açıklamalardan. Milyonlarla ifade edilen bir insan sirkülasyonunun olduğu bir yerde bu tür münferit olaylar hep olmuştur. Rio karnavalında, İspanya'da veya başka bir bölgede bu tür olayların önüne geçilmesi mümkün değil. Fakat Sayın başkanın bu talihsiz açıklaması ve bölge adı vermesi ne Alanya'ya, ne de Türk turizmine bir şey kazandırmaz. Açıklamalarını daha dikkatli yapmasında fayda var" şeklinde konuştu.

#

06 Ağu 2012 - 02:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber