Sınırdaki köyler boşaltılıyor

Türk savaş uçaklarının, Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağını düşürmesinden sonra Özgür Suriye Ordusu ile rejim askerleri arasındaki Kessep Kasabasında yoğunlaşan çatışmalar sabah saatlerinde şiddetini artırdı

ÇATIŞMALAR 6. gününe girerken, Kasabanın kontrolü büyük ölçüde muhaliflerin eline geçti. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar, 45'lik tepe denilen Türkmen dağları ve Göğdağı arasında yoğunlaşmış durumda. Kessep kasabası kırsalında çatışmalar devam ederken, Lazkiye'nin Bayır- Bucak bölgelerine bağlı bazı Türkmenler, Suriye yönetiminden gelecek olası bir katliam korkusu ile köylerini boşaltmaya başladı. Gebelli (Rabia) Kasabası ile Karaköprü ve Kızgıl köylerinde yaşayan Türkmenler olası bir katliam korkusu ile evlerini boşaltıyor. Suriyeli Türkmenler Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere doğru göç ettiği bildirildi. Sivillerin Türkiye sınırına 1,5 Kilometre mesafedeki Yamada köyü kırsalındaki ormanlık bölgede toplanmaya başladıkları öğrenildi. Bu arada Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyü karşısında yer alan Suriye'nin Harim kasabası yakınlarında boş araziye havan topu mermisi düştü. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Harim kasabası yakınlarına düşen havan topunun patlama şiddeti Reyhanlı ilçesinde de duyuldu.

26 Mar 2014 - 09:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber