"Sezonu GZP uzatır"

Yenilenen Ark Suite Otel'in Genel Müdürü Çoban, "GZP daha aktif olursa turizmi 12 aya yaymak mümkün olabilir" dedi

- Erkan UYSAL ALANYA'DA bulunan Ark Suite Otel, turizm sezonuna yepyeni olarak hazırlanıyor. Kadıpaşa Mahallesi, Keykubat Bulvarı'nda bulunan ve Mayıs ayında kapılarını tatilcilere açmaya hazırlanan, farklı konseptleri barındıran otelin tecrübeli genel müdürü Meltem Çoban, hem kendi otelini hem de Alanya turizmini Yeni Alanya’ya anlattı. Ark Suite Otel hakkında bilgiler veren Çoban, çalıştığı otelin acentelere göre 3 ve 4 yıldızlı olarak değiştiğini söyledi. Çoban, "Bundan sonra otelimiz acenteler adına 4 yıldızlı olacaktır. Burası sadece oda, oda kahvaltı, yarım pansiyon ve 'Herşey Dahil' (HD) sistemde hizmet veriyor. Müşterilerimiz İskandinav ülkeleri ve Hollanda ağırlıklı. Şimdi biraz da Almanlar gelecek. Otelimiz çok rahat. Ailelere uygun bir otel. Odalar çok geniş ve ferah. Çocuklar için oyun alanı bol. Çocuk havuzu, mini club ve çocukların oynayacağı alanlar yan yana bulunuyor. Ailelerin rahatlıkla havuzda yüzerken ya da dinlenirken çocuklarını görüp kontrol etme imkanı var. Küçük bir apart otel olmamıza rağmen animasyon ekibimiz var. Burada farklı eğlenceler de yapılacak. Bünyemizde bir de hamamımız mevcut. Tatile gelen müşterilerimizin rahatlığını düşünüyor, onların huzurlu bir tatil geçirmeleri için tüm detayları düşünüyoruz. Otelimizde 6 kişilik bir aile çok rahat kalabilir. Çok da rahat eğlenebilir" dedi.

'BURADA RAHAT YATIYORSUNUZ'

Otelin fiyatlarının çok anormal olmadığını belirten Çoban, "Ark Suite Otel, normal bir otele göre çok daha uygun. Çünkü normal otelde 22 metrekarede 2-3 kişi kalıyor ve 2+1 parası alınıyor. Her odada mutfak var. Buzdolabı var. 'HD' kalanlar için bile çok iyi. Canınız akşam kahve çektiği zaman kalkıp kendi kahvenizi yapıp içebilirsiniz. Seneye odalara mikrodalga fırın koyabiliriz" şeklinde konuştu.

'AMACIM HAKKIYLA SATMAK'

Hedeflerinden de bahseden Çoban, "Benim hedefim hep tek. 19 yıldır Alanya'dayım. İlk defa buralarda çalışmıyorum. Hatta bu meslekten emekli bile oldum. Amacım girdiğim müesseseye doluluktan ziyade hakkıyla satıp kazanç sağlatmak. Yoksa 3-5 Euro'ya apartı doldurursunuz. Bunun hiçbir önemi yok. Esas olan iyi servis, hizmet ve diğer öğelerle bunu destekleyerek acentalarla olan ikili ilişkilerle de hepsinin bir arada desteklenerek ortaya güzel bir karma çıkması" diye konuştu.  

'HİÇ KİMSE BİR OLMUYOR'

Alanya'daki turizmin sorunlarına da değinen Çoban, "Turizm her şeyden etkileniyor. Turizmin sorunları çok fazla. Turistleri suçlamaktan ziyade biz Alanya olarak kendimizi mi suçlasak acaba? Sürekli belli kararlar alınıyor ama 'Hadi 3 kuruşa oda vereceğim alır mısın' diyen otelleri mi suçlasak bilemiyorum. Bence burada hiç kimse bir olmuyor. Kuruluşlarda belli kararlar alınıyor ama kapıdan çıktıktan sonra muhtemelen fiyatlar düşüyor. Yoksa acentacılar bu kadar çok indirimi nerden alıyor? Herkes bir olsa belli yerlerde indirim yapmasa kimse kimseye bu teklifi götürmez. Artık merkez de 'HD'ye dönmüş. Merkezdeki otellerin 'HD'ye dönmesi esnafı birazcık yıldırıyor" dedi.

'HERKESİN CEBİ ETKİLENİYOR'

Şehir merkezinde Ark Suite Otel gibi otellerin çok az sayıda bulunduğunu dile getiren Çoban, "İnsanlar dışarıya sadece çocuk ve havuz için çıkmıyor. Alışveriş için çıkıyor ya da çıkması gerekiyor. Global krizde herkesin cebi etkileniyor. Yurtdışındaki insanlar işsizlik parasıyla buraya tatile gelebiliyor. Sadece otel parasını verdikten sonra 'Ben nasıl olsa otelden çıkmam' diye turist geliyor. Böyle düşündüğünüz zaman da turistin dışarıya çıkıp para harcamaması çok doğal. 1 dolar için pazarlık yapan çok sayıda Rus gördüm" şeklinde konuştu.

'HAVALİMANININ BÜYÜMESİ LAZIM'

Turizmin 12 aya yayılması konusuna değinen Çoban, "Gazipaşa Havalimanı'na önem verilebilir. Gazipaşa daha aktif olursa turizmi 12 aya yaymak biraz daha mümkün olabilir. Havalimanının büyümesi lazım. Charter seferleri almalı. Belki bu bağlamda turistler daha ucuza gelebilir. Antalya ile Alanya arasını bizler araç ile 1 buçuk 2 saatte gidebiliyoruz ama misafirlerimiz 4 saatte gelebiliyor. Gelirken her otele de uğruyorlar. Bu yaşlılar adına oldukça kötü. Gazipaşa Havalimanı ile turistler 45 dakikada Alanya'ya geliyor. Turizm 12 ay olsun, bütün şehir doyarak çalışsın" diye konuştu.  

'YEŞİLLİĞE OTEL DİKİYORUZ'

Alternatif turizm dalları ile ilgili konuşan Çoban, "Sağlık, kongre ve golf turizmi burada zor sanırım. Bunlar daha çok Lara ve Kemer bölgesinde yaygın. Bunlar için önce yerimiz var mı? Biz bulduğumuz yeşilliğe otel dikiyoruz" dedi.

MELTEM ÇOBAN KİMDİR?

Meltem Çoban, 23 Haziran 1967'de İzmir'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamlayan Çoban, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bıraktı. Sonra Kuşadası'nda otelciliğe başlayan Çoban, acentacılık da yaptı. İzmir'de Sunny Travel'da çalışan Çoban, evlenerek Alanya'ya geldi. Halen Alanya'da bulunan Ark Suite Otel'de genel müdürlük görevini sürdürüyor.

17 Nis 2014 - 00:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber