SERİK'TE CAN PAZARI

Aşırı yağışlarla dolan Karacaören Barajı'nın kapakları açıldı, suyun akış yönündeki Gebiz Deresi taştı. Bu sırada otomobille Alanya'ya hareket halinde bulunan Alanyalı turizmciler Ümit Rıza Türktaş ve Mustafa Dolapçı sele kapıldı

Otodan çıkan turizmciler bir armut ağacına tutunup, saat 23.45'de cep telefonuyla yakınlarını aradı. İhbar üzerine gelen sivil savunma akıntıda risk almayınca Dolapçı kayboldu. Türktaş'ı ise Alanyalılar rafting botuyla kurtardı
KORKUNÇ olay gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Serik'in Abdurrahmanlar Beldesi çevresindeki çiftliğinden Alanya'ya dönen Rosella Apart Otel sahibi 30 yaşındaki Ümit Rıza Türktaş ile arkadaşı emlakçı ve restorancı 51 yaşındaki Mustafa Dolapçı'nın içinde bulunduğu 07 NFM 70 plakalı Citroen marka otomobil sel sularına kapıldı.
HAYATA BİR AĞAÇ DALIYLA TUTUNDULAR
SÜRÜKLENEN araçtan kendi imkanlarıyla çıkan Dolapçı ve Türktaş, yaklaşık 100 metre ilerideki armut ağacına çıkıp, saat 23.45'te cep telefonuyla yakınlarını aradı. Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Ekipler, su seviyesinin yüksekliği nedeniyle turizmcilere zodyak botla ulaşmaya çalıştı.
SİVİL SAVUNMA'DAN HAYATİ KARAR! ANCAK bot motorunun çalışmaması nedeniyle akıntıda risk almayan Sivil Savunma, akıntının yavaşlaması ve havanın ağarmasını bekleme kararı aldı. Bu sırada ağaçtaki iki kişinin sürekli olarak "İmdat", "Lütfen yardım edin, kurtarın bizi" diye bağırmaları, kıyıda bekleyenlerin yüreklerini burktu. Kıyıdan sadece "Kendinizi bırakmayın" anonsu yapıldı.
SİVİL SAVUNMA İZLEDİ, MÜFTÜOĞLU KURTARDI
HAVANIN ağarmasına yakın saatlerde Dolapçı'nın sesi duyulmamaya başlandı. Tam bu sırada imdada Alanya'dan gelen Ahmet-Adil Müftüoğlu kardeşler yetişti. Manavgat'tan getirdikleri rafting botuna binen Müftüoğlu kardeşler, ağaçta bitkin halde bekleyen Türktaş'ı, kıyıda risksiz bekleyen sivil savunma ekiplerinin gözü önünde kurtardılar. Dolapçı ise bulunamadı.
SİVİL SAVUNMA NE İŞ YAPAR?
İÇİŞLERİ Bakanlığı'na bağlı Sivil Savunma, afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan, can ve mal kurtaran, koruyucu, kurtarıcı önlem ve faaliyetleri sağlamakla yükümlü bir devlet kuruluşudur.

#

10 Şub 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber