Selfie çekilirken ölen gençler kusurlu bulundu!

Antalya'da asfalta yatıp selfie çeken 5 gençten 2'sine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan kamyonet sürücüsü Uğur Ü. tahliye edildi. Bilirkişi raporunda, kazanın yola yatıp fotoğraf çektiren gençlerden kaynaklandığı kaydedildi

ALANYA'DA oturan Onur Konur, Tufan Mert Aytemur, Çağlar Savaşcı, Muhammet Bozkurt ve Deniz Yalçın, hem kaykay yapmak, hem de gezmek için geçen 20 Aralık'ta otomobille Antalya'ya gitti. 5 arkadaş gün boyu gezdikten sonra saat 21.00 sıralarında Alanya'ya dönüş için yola çıktı. Antalya Havalimanı önüne geldiklerinde tali yola girip otomobillerini yol kenarına park eden gençler, iniş kalkış yapan uçakları izlemeye başladı. Bir süre sonra gençler asfalta uzanarak selfie çekti. Daha sonra gençlerden Onur Konur, asfalta yatan arkadaşlarının fotoğrafını çekmek istedi. Bu sırada 29 yaşındaki Uğur Ü. yönetimindeki kamyonet gençlerin üzerinden geçti. 19 yaşındaki Çağlar Savaşcı ile 17 yaşındaki Muhammet Bozkurt yaşamlarını yitirdi. Olaydan sonra tutuklanan Uğur Ü. hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında yoldaki gençleri görmediğini iddia eden Uğur Ü. tahliyesini istedi. 
ÖLENLERİ TAM KUSURLU BULAN RAPOR 
Mahkeme kazanın oluş nedeniyle ilgili bilirkişiye de rapor hazırlattı. Komiser yardımcısı Cebrail Doğan tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, olayda asfalta yatıp fotoğraf çektirirken kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybeden gençler tam kusurlu bulundu. Farları kapalı olduğu iddia edilen kamyonet sürücüsü ise kusursuz bulundu. 
TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ
Raporda, kazanın olduğu taşıt yoluna yatan yayaların diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı kaydedildi. Taşıt yolunu eğlence ve oyun alanı olarak kullanan yayaların tedbirsiz ve dikkatsiz davranması nedeniyle kazaya neden oldukları iddia edilen bilirkişi raporunda, yayaların zorunlu haller dışında trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmaları ve buraları saygısızca kullanmalarının yasak olduğu belirtildi. Kaza anında aracın ışıklarının yanmaması durumunun sadece bir iddia olduğu, bu konuda somut bir bilgi olmadığına yer verilen raporda, kazanın taşıt trafiğine açık alanda aydınlatması olmayan bir yolda olduğu, maktullerin üzerinde koyu renk giysiler bulunduğu için yol üzerindeki bir cismi sürücünün fark etmesinin oldukça zor olduğu belirtildi. Mahkemeye gönderilen rapor üzerine tutuklu sanık Uğur Ü. tahliye edildi. 
BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ
Rapordan ve sanığın tahliyesinden dün görülen 2'nci duruşmada haberdar olan ölen gençlerin yakınları, bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınmasını talep eden Muhammet Bozkurt'un babası Hayri Bozkurt ile Çağlar Savaşçı'nın annesi Nesrin Yıldız, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi. Mahkeme, sanığın olayın meydana gelmesinde kusuru bulunup bulunmadığı, kazanın meydana gelmesinde varsa kusurunun derecesi hakkında rapor aldırılması için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

19 May 2016 - 14:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet - çoluk çocuk yolları oyun alanına çevirdi. Ehliyetsiz motor ve araba ile trafiğe çıkan çocuklar var birde kaza yapıp ölseler yine suçlu ehliyetli sürücülere kesilir. Anneler babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Kara yolunda yol ortasına yatılıp fotoğrafmı çekilir? Kamyonet sürücüsünün şimdi ölen çocukların ailesine tazminat davası açma hakkı var açsında. kendiside hayatını kaybedebilirdi... lütfen çocuklarınızı eğitin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 14:48

Çorum Haber