Şehitlikte buruk bayramlaşma

Edirnekapı Şehitliği, Kurban Bayramı arifesinde şehit yakınlarıyla doldu. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren şehit yakınları, gözyaşları içinde çocuklarının mezarını temizleyerek çiçekler bıraktı

ŞEHİT aileleri bu yıl da Kurban Bayramı’nı buruk karşıladı. Sabahın erken saatlerinde Edirnekapı Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı girmenin hüznünü yaşadı. Yakınlarının mezarı üzerindeki çiçekleri sulayıp mezarlara çiçek bırakan aileler, gözyaşları içinde dua etti. Büyük, küçük herkesin gözyaşı döktüğü mezarlıkta, anne ve babalar, gözyaşları içinde mezarlardaki çiçekleri değiştirdi. Bayram arefesinde şehitliğe gelen Devlet Özbakır, “O benim oğlum. Oğlum şehit olduktan sonra eşimi de kaybettim. Bayramını kutlamaya geldim ama ne sesi var ne soluğu. Soğuk taş. Ne söyleyeyim. Allah yanan ateşlere su serpsin. Ne umutlarla yetiştirdim büyüttüm ama zalimler yüzünden geri alamadım” dedi. Şehit yakını Mürüvvet Doğan, “Sadece üzülüyor ve ağlıyorum, dayanılmıyor. Bekardı 11 aylık askerdi ve başını aldı gitti. Bir daha geri dönmedi” şeklinde konuştu. Bir başka şehit yakını Feriha Kalkandelen ise “Bayramları ve cuma günleri ziyarete geliyoruz. Alıştık artık, söyleyecek bir şeyim yok. 20 yıl geçti. Hakkari Şemdinli’de şehit düştü” diye konuştu. Şehit amcasını ziyarete geldiğini ifade eden Özlem Güneş de, “Sevdiklerimizi ziyarete geldik. Kardeşlerimizi ağabeylerimizi ziyaret ediyoruz. Aksatmadan her fırsatta gelmeye çalışıyoruz. Benim amcam oluyor kendisi. Onlara iyi bayramlar dilemeye geldik, bayram şekerlerimizi yemeğe geldik. Öyle yani diyecek hiçbir şey yok” dedi.

03 Eki 2014 - 12:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber