Şehitlere veda günü

Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 asker bugün toprağa verilecek. Şehitlerden Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın henüz 4 ay önce evlendiği öğrenildi

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında askerihelikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerin baba evinde yas var. Kara haberi alan Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın babası Ankara'ya hareket etti. Şehit pilotun baba evinde taziye için gelenleri komşuları karşıladı. Duman ailesinin komşusu Akın Gürpınar, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın mahallelerinde yardımsever kişiliği tanındığını ve çok sevildiğini belirterek, üzüntülü olduklarını dile getirdi.
'YIKILDIK'
Acının bir diğer adresi ise Tekirdağ idi. Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım'ın babası ve kardesşi kaza haberi üzerine Ankara'ya gitti.  Taziye için gelenleri kabul eden amca Ahmet Salkım, şehidin 40 gün önce kardeşinin nişan töreni için Tekirdağ'ın Karacakılavuz ilçesine geldiğini söyledi.
En son nişan töreninde görüştüklerini belirten Salkım şunları söyledi:
"Çok sakin ve sessiz biriydi ve bizim evladımız gibiydi. Acı haberi aldığımızda yıkıldık.
Hala bir umut, bekleyiş içerisindeyiz. Öldüğüne bir türlü inanamıyoruz" diye konuştu. Şehidin Ada adında 5 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi.
3 ÇOCUĞU VARDI
Şehit Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme'nin Eskişehir'in Gümüşkonak beldesindeki baba evinde de yas var. Uluçeşme'nin babası İbrahim Uluçeşme ve annesi Nazik Uluçeşme'nin, acı haber üzerine Ankara'ya gittiği bildirildi. Gümüşkonak Belde Belediye Başkanı Gülvezir Özdamar, yaptığı açıklamada, beldenin yetiştirdiği değerli insanlardan olan Uluçeşme'nin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Özdamar, "Kasabamız bir yas halinde. Herkes evinde bu yası çekiyor. Çok değerli bir evladımızı kaybettik. Uluçeşme, evli ve üç çocuk babasıydı. Mutlu bir yuvaya sahipti. Bugün elim kazada yitirdik."
4 AYLIK EVLİYDİ
Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın Aydın'daki evine de ateş düştü. Anne ve babası Ankara'ya giden şehit pilotun henüz 4 aylık evli olduğu öğrenildi. Şehit haberinin duyulmasının ardından ailenin kaldığı evin önüne Türk bayrağı asıldı. Evde bulunan Acar'ın akraba ve komşuları gözyaşlarına hakim olamadı. Ankara'da öğretmenlik yapan Fatma Acar ile evli şehit Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın cenazesinin, memleketi Söke'de defnedilmesi bekleniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ankara’nın
Gölbaşı İlçesi’nde, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın da bulunduğu Oğulbey Mevkii’nde yüksek gerilim hattına takılıp düşen helikopterde önce 2 olduğu açıklanan şehit sayısı 4’e çıktı.

Sikorsky tipi askeri helikopterde 5 askerin bulunduğu pilot binbaşı, pilot üsteğmen ve iki teknisyen olmak üzere 4 askerin şehit olduğu bildirildi.

Ankara
Gölbaşı'nda eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada, ilk tespitlere göre 4 asker şehit oldu.

Ankara'da bugün korkunç bir helikopter kazası meydana geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter ile saat 11.00 sıralarında irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin Gölbaşı - Konya Karayolu üzerinde Bala kavşağı mevkiinde Yavrucak istikametinde düştüğü anlaşıldı. İlk tespitlere göre, irtifa kaybeden helikopter yüksek gerilim hattına çarptı. Parçalanan helikopter de, 5 kişinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri gitti. İlk tespitlere göre, iki asker şehit düştü. Olay yerine gelen askeri helikopterler havadan da keşif çalışması yaptı. Arama kurtarma ekipleri de, özel eğitilmiş köpekler ile kazanın meydana geldiği yerin çevresindeki arazide arama yapıyor. Kazanın ardından şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Helikopter kazadan sonra parçalandı.

GÖRGÜ TANIKLARI

Görgü tanıklarının anlatımına göre, askeri helikopter düz arazi üzerinde uçarkan, birden irtifa kaybetmeye başladı. Yalpalayan helikopter arazi üzerindeki bazı ağaçlara sürtündü. Düşmemek için pilotun çabaladığı belirtilirken., dengesi bozulan helikopter yüksek gerilim hattına takılarak, ön kısmından sert bir şekilde zemine çakıldı.

KOMUTAN OLAY YERİNDE

Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Metin Gürak, kaza yerine geldi. Gürak başkanlığındaki uzman ekip, kazayla ilgili inceleme yapıyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Bugün (17 Aralık 2013 tarihinde) saat 11:00 sularında, Ankara-Konya karayolu Balâ yol ayrımı 1 km güneyinde (Gölbaşı’nın 12 km güneyi), Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz periyodik bakım sonrası tecrübe uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kaza kırıma uğramıştır. Elim helikopter kazasında dört personelimiz şehit olmuştur. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.

18 Ara 2013 - 10:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber