Şehidin eşi uçaktan indi ve...

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün akşam devriye görevi sırasında PKK'lı teröristler tarafından açılan ateşle şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Abdullah Ümit Sercan'ın eşi öğretmen Özay Sercan, tatil için geldiği Alanya'dan Midyat'a dönüşünde, eşinin şehit olduğu haberini aldı

BİR grup PKK'lı, Midyat ilçesindeki Cumhuriyet Bulvarı'nda dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan polislerin içinde bulunduğu araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda polis memuru Abdullah Ümit Sercan şehit oldu, polis memuru Cumhur Özsoy yaralandı. Teröristler saldırıdan sonra kullandıkları aracı Ömerli ilçesi Alıçlı Köyü yakınlarında terk ederek dağlık alana kaçtı. Güvenlik güçleri tarafından bulunan araçta roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar bulunurken, araç emniyet müdürlüğüne çekildi. Kaçan PKK'lıların yakalanıp etkisiz hale getirilmesi için bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

UÇAKTAN İNDİ, EŞİNİN ŞEHİT HABERİNİ ALDI 

4 yıllık polis memuru olan ve yaklaşık 1 yıl önce İstanbul'dan Midyat'a atanan Sercan, 12 Aralık 2013'te Midyat İMKB Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 27 yaşındaki Özay Sercan ile evlendi. Sercan çifti bebek bekliyordu. Doğum iznine çıkan Özay öğretmen  20 gün önce 'Ali' adını verdikleri bebeklerini dünyaya getirdi. Özay öğretmen bir hafta önce de annesiyle Alanya'da oturan eşinin baba evine tatile geldi. Özay öğretmen dün bebeğini de alıp eşinin yanına dönmek için Midyat'a yola çıktı. Uçakla Mardin'e giden, oradan da Midyat'a geçen Özay öğretmen ilçeye ulaştığında, eşi Abdullah Ümit'in şehit düştüğü haberini aldı.

BABA EVİNDE TAZİYE ÇADIRI

Abdullah Ümit Sercan'ın ölüm haberi Alanya'daki baba evine ulaştı. Şehit polisin Güllerpınarı Mahallesi'ndeki baba evinin bulunduğu cadde polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı ve Alanya Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

09 Ağu 2015 - 14:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet çetin - Allah belalarini versin şehitler ölmez vatan bölünmez şehitler ölmez vatan bölünmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ağustos 14:00

Çorum Haber