SEFERBERLİK

Çıkması an meselesi olan Büyükşehir Yasası'yla ilgili muhalefet partileri seferberlik ilan ederken, AKP ve sivil toplum kuruluşlarından çıt çıkmadı. MHP'li Uyar ve ekibi, Alanya'nın neden İl olması gerektiğini anlatan 520 mektubu dün postayla Ankara'ya gönderdi

GÜNÜN HABERİ/
ALANYA'YI, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin alt belediyesi yapacak olan Büyükşehir Yasası’na en etkili ve sert tepkiyi MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar verdi. Uyar ve yönetimi, Alanya’nın neden il olması gerektiğinin anlatıldığı 520 mektup hazırlayarak, BDP dışında TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına ve milletvekillerine gönderdi.
ALANYA MEDYASINA TEŞEKKÜR ETTİ
'ALANYA Sessiz Kalma' adlı bir kampanya başlatan Alanya'daki medya kuruluşlarına da teşekkür eden Uyar, “Bu yasa Alanya’nın felaketi olur, hatadan dönülmeli” dedi. Ankara'ya giden zarfların içinde Alanya’nın il olmasının gerekçelerini içeren maddelerin olduğunu söyleyen Uyar, "Akdeniz'i kıyaslayan bir harita ile benim kaleme aldığım bir metin de zarfta bulunuyor" diye konuştu.
'ALT BELEDİYE OLMAK BİR FELAKET'
ALANYA'NIN, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin alt belediyesi yapılmasının bir felaket olacağını ifade eden Uyar, "Bu felaketten kurtulmanın tek yolu da İl olmaktan geçer. Daha önce muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bir miting yapmıştık. Şimdi de sesimizi Ankara’ya duyurmak için milletvekillerine direkt birer mektup yazarak kaygılarımızı iletmeye çalıştık” dedi.
Alanya’nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının önünü açacak olan Büyükşehir Yasası’na en etkili ve sert tepkiyi MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar verdi. Uyar ve yönetimi, Alanya’nın il olma gerekçelerinin anlatıldığı 520 mektup hazırlayarak BDP dışındaki TBMM’de grubu bulunan siyasi parti milletvekillerine ve genel başkanlara gönderdi. Kampanya başlatan Alanya medyasına teşekkür eden Uyar, “Bu yasa Alanya’nın felaketi olur, hatadan dönülmeli” dedi.

Alper KUTAY

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Cafer Uyar, 1 Ekim Pazartesi günü yeni yasama yılına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülecek olan Büyükşehir Yasası’na olan tepkileri gündemde tutmak ve isteklerinin Ankara’ya kadar ulaşmasını sağlamak için mektup atağına geçti. Uyar, BDP hariç TBMM’de grubu bulunan üç siyasi parti milletvekillerinin her birine ayrı ayrı ulaştırılmak üzere mektup gönderdi. İlçe teşkilatında parti mensupları ile birlikte hazırlanan zarflar dün saat 14.00’de Alanya PTT Şubesi’nden Ankara’ya gönderildi. Gönderilen zarfların içinde Alanya’nın il olmasının gerekçelerini içeren maddeler, Karadeniz ile Akdeniz kıyı boyu ve il sayısını kıyaslayan bir harita ve bir de Uyar’ın kaleme aldığı metin bulunuyor. ALANYA MEDYASINA TEŞEKKÜR ETTİ Mektup atağı ile ilgili bir açıklama yapan Uyar, Büyükşehir Yasası’nın Alanya’yı derinden etkileyeceğini söyledi. Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından hazırlanan ve üç yerel gazetenin manşetten duyurduğu kaygıları parti olarak kendilerinin de taşıdığını ifade eden Uyar, “Alanya’nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçesi olması bir felakettir. Bu felaketten kurtulmanın tek yolu da il olmaktan geçer. Biz de sessiz kalmama kampanyasına tam destek veriyoruz. Daha önce diğer muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bir miting yapmıştık. Şimdi de yine Alanya’nın sesini Ankara’ya duyurmak için milletvekillerine direkt birer mektup yazarak Alanya’nın kaygılarını iletmeye çalıştık” diye konuştu. ‘CEVABIMIZ TAMAMEN BİLİMSELDİR’ Türkiye’deki idari yapılanmada adaletsizlik olduğunu ve bunu Ankara’ya duyurmak istediklerini söyleyen Uyar, “Karadeniz’de 574 kilometrelik mesafe içinde 6 il var. Yaklaşık her 55 kilometreye bir il düşüyor. Bunun yanı sıra Isparta ile Burdur’un hükümet konakları arası sadece 25 kilometre ama Akdeniz sahilinde Antalya sahil şeridi 630 kilometre. Ülkeyi idare edenler adaletli olduklarından bahsediyorlar ama bu adaletsizliği görmüyorlar. Biz bu adaletsizliğe bilimsel araştırmalara dayanarak yanıt verdik. Alanya’nın il olması zorunluluktur, keyfiyet değildir” dedi. Uyar ve parti mensupları daha sonra hazırlanan zarfları milletvekillerine göndermek için Alanya PTT Şubesi’ne hareket ettiler. Tek tek damgalanan 520 mektup zarfını, tanesi 1 TL’den Ankara’ya gönderdiler.

#

11 Eki 2012 - 01:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber