Sedre enkaza dönüştü

Bir dönem Alanya'nın gözde mesire yerlerinden olan Demirtaş kumsalındaki Sedre Camping, şimdilerde bir çöplüğü ve enkazı anımsatıyor

- Yasin ARAZ

2010'DA hayatını kaybeden Alanya eski Kaymakamı Günhan Sarıkaya, Demirtaş'a bağlı Keşefli Mahallesi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eski İlçe Başkanı Kemal Kaçmaz'ın kardeşi olan, dönemin Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cemal Kaçmaz tarafından işletilen Sedre Camping'teki kaçak bölümleri yıkmadığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mehmet Aladağ isimli vatandaşın şikayeti üzerine Antalya Valiliği, 2005 yılında 3. Derece Sit Alanı'nda bulunan Sedre Camping'in kaçak bölümlerinin yıkımı için karar almıştı. Valilik, yıkım kararının uygulanması için dönemin Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya'ya talimat vermişti. Ancak, Sarıkaya, "Yıkım benim işim değil" diyerek kararı uygulamamıştı. Aladağ, İzmir Vali Yardımcılığı'na atanan dönemin Alanya Kaymakamı Sarıkaya ile Alanya Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertunç hakkında yıkım kararını yerine getirmedikleri gerekçesiyle Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunarak, dava açılması talebinde bulunmuştu. Mahkeme, Sarıkaya ve Ertunç'u, görevlerini kötüye kullandıklarına hükmederek, 5 ay hapis cezasına çarptırmış ve bu cezanın para cezasına dönüştürülmesi yönünde karar almıştı. 2004-2009 yılları arasında sık sık gündeme gelen Sedre'nin işletmecisi, dönemin Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cemal Kaçmaz, Keşefli halkını suçlayarak "Ben Alanyalı değilim diye burada çalıştırmak istemiyorlar, benimle uğraşıyorlar. Yerel bölge milliyetçiliği yapıyorlar" demişti. İşte bu çalkantılı dönemleri geçiren Sedre Camping, şimdilerde içler acısı bir durumda. Adeta çöplüğe dönen Sedre Camping, doğal güzellik olmaktan çıkmış ve doğal çöplük haline gelmiş. Geçmiş dönemde yapılan yapılar da yıkılmış ve geriye enkazları kalmış.

27 Tem 2015 - 23:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber