'Satrancı herkese sevdirmeliyiz'

Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret etti.

TÜRKİYE Satranç Federasyonu Alanya Temsilcisi Uğur Öztürk ve Satranç İl Hakem Heyeti Üyesi Şükrü Acar'ın da hazır bulundukları ziyarette, Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Akdoğan, Alanya’da yapmayı planladıkları faaliyetler hakkında Kaymakam  Tanrıseven’e bilgiler verdi. Akdoğan, "Kaymakam Tanrıseven, Alanya'da yaptığımız faaliyetlerde bizleri yalnız bırakmayarak, hep destek oldu. Antalya'da yıl içerisinde resmi kayıtlara giren 30 faaliyet gerçekleştirdik. Alanya'da ise 10 resmi faaliyetimiz oldu. Bakıldığında, Antalya'da yapılan turnuvaların 1/3'ü Alanya'da yapılmış. Bu başarı Kaymakam Tanrıseven'e ait. Şuana kadar Alanya'da 680 tane satranç takımı dağıttık. Hedefimiz bin tane dağıtmak. Satranç federasyonunun faaliyet programında yer alan birkaç organizasyonunu Alanya'da yapmak için girişimlerimiz var" dedi.
'SATRANÇTA İLERLEME KAYDETTİK'
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tanrıseven, Alanya’da satrançta çıta yükselttiklerini belirterek, konuşmasında şunları kaydetti: "Alanya'da her türlü spora önem veriyoruz. Satranç, insan hayatının yansıması olarak ortaya çıkan bir zekâ oyunu. Satrancın daha gelişmesi, yaygınlaşması ve özellikle çocuk yaşta başlanılması çok önemli. Bu zamana kadar satranca verdiğimiz destek bundan sonra da devem edecek. Antalya'da yapılan turnuvaların 1/3'ü Alanya'da yapılıyorsa, Alanya satrançta ilerleme kaydetmiş demek. Satrancı herkese sevdirmeliyiz. Arkadaşlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

06 Haz 2016 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber