Sapkın cinsel istekleri olan kocasından ayrılmak isteyince...

Şiddet uygulaması ve sapkın davranışları nedeniyle kocasına boşanma davası açan Ayfer U., mahkemenin verdiği uzaklaştırma kararına rağmen korkuyla yaşıyor. 'Eşine 50 metreden fazla yaklaşmama' tedbiri konulan Yusuf U., yasağı 5 kez deldi çıktığı sırada eşine saldırdı

ANKARA, Etlik'te, 6 yaşında bir çocuğu bulunan 11 yıllık evli Ayfer U. (33), iddiaya göre sapkın cinsel ilişki talepleri, uyuşturucu bağımlılığı ve kendisine uyguladığı şiddet nedeniyle bir barda garsonluk yapan eşi Yusuf U.'dan (37) boşanmak için dava açtı. Ancak 2.5 yıldır ayrı yaşadığı kocası, 'anlaşmalı boşanma' için geldiği adliyede boşanmaktan vazgeçtiğini söyledi. Bu olaydan sonra Yusuf U., eve defalarca giderek karısına ölüm tehdidi ve hakaretlerde bulundu. Boşanmaktan vazgeçmesi için tehditler savuran kocasından korkan kadın, avukatı aracılığıyla 9 Nisan 2015'te Ankara 9. Aile Mahkemesi'nden "koruyucu ve önleyici tedbir" kararı çıkarttı.

 

'50 METRE'Yİ 5 KEZ İHLAL ETTİ

Mahkeme, Yusuf U.'nun, kararın verildiği tarihten itibaren 3 ay boyunca (8 Temmuz 2015'e kadar) Ayfer U.'nun konutuna, varsa işyerine 50 metreden fazla yaklaşmaması, iletişim yoluyla rahatsız etmemesi yönünde karar aldı.

Bu saldırılardan birinde kocasının kendisini kovalarken, "Alt tarafı öleceksin, nereye l kaçıyorsun" diye bağırdığını  belirten kadın, her seferinde karakola sığındı. Evine kapanan ve korkudan dışarı çıkamayan kadın, 10 Mayıs'ta kapısına dayanan kocasının "Aç kapıyı, hiç acımayacak" diyerek zorla eve girmek istediğini söyledi.

Kadının polisi araması üzerine kaçan eşi, 16 Mayıs'ta bir kez daha kapıya dayandı. Kadının telefonla aradığı ablası, bir akrabalarının oğlunu eve gönderdi.

Yusuf U. kadına yardıma gelen Mehmet E.'yi sırtından bıçakladı.

Ayfer U., yaşananlardan sonra psikolojisinin ve sağlık durumunun bozulduğunu belirtti. Kadın sığınma evine gitmek istemediğini söyleyen Ayfer U.'nun avukatı Mehmet Ali Canlı da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, "Alman koruma ve uzaklaştırma kararları hiçbir şekilde şüpheliyi durduramamaktadır. Yakın koruma talep ediyoruz. Tutuklamak için müvekkilimin öldürülmesini mi bekliyorlar?" dedi.

Canlı, mahkemeye sundukları Yusuf U.'nun sapkın fotoğraflarının da müvekkilini tedirgin ettiğini söyledi.

22 Haz 2015 - 11:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber