'Sansür endişe verici boyutta'

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, son günlerde halkın haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez unsurları, yazılı ve görsel...

TÜRKİYE

Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, son günlerde halkın haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez unsurları, yazılı ve görsel basına yönelik engellemelerin endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Karaca, Digitürk’ün 7 TV kanalının karartılması üzerine şu görüşlere yer verdi: “Yıldırma, sindirme amaçlı olarak yazar ve haberci arkadaşlarımıza yönelik ‘kabul edilemez’ fiili saldırıların  yankıları sürerken, bu kez 7 TV kanalına ‘sansür’ niteliğindeki bir başka karar, uygulamaya konulmuştur. TV kanallarına servis yapan Tiwibu ve Turkceel’den sonra Digitürk’ün 7 kanalı karartması öncelikle halkın haber almasına ve basın özgürlüğüne bir engeldir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, soruşturma aşamasındaki bir davayı gerekçe göstererek alınan bu karar, doğrudan bir sansür niteliğindedir ve Anayasamızın temel hükmüne açıkça aykırıdır. Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 1 Kasım seçimleri öncesinde alınan bu kararlar manidardır. TGF yönetimi olarak, bu yasaklamanın acilen durdurulmasını ve vatandaşın Anayasal hakkı olan haber almadaki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz.”

08 Eki 2015 - 22:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber