‘Sahte reçeteler denetlensin’

ANTALYA Eczacılar Odası Alanya Temsilcisi Serdar Noyan, Türkiye’de fazla ilaç kullanımına düzenlenen sahte reçetelerin ve fazla yazılan ilaçların neden olduğunu açıkladı.

- Kübra DUMAN
 Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı kare boykot uygulamasının sahte ilaç kullanımını engellemeyi amaçladığını ifade eden Noyan, “Ancak, dünyada ilk defa ülkemizde ilaç satışında uygulanan kare barkot uygulaması bir dizi sorunlarında baş göstermesine neden oluyor. Eczaneden ilaç almak isteyen vatandaşın ciddi zaman kaybetmesine neden olan sistemin ilk defa Türkiye'de uygulanması bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bakanlığımız ilaçta tasarrufa gitmek istiyorsa öncelikle düzenlenen sahte reçeteleri kontrol etmesi lazım. Fazla ilaç yazmak için düzenlenen reçetelerin denetlenmesi gerekiyor” dedi. Öte yandan Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın ruhsat verdiği pek çok ilacın piyasada satılmakta olduğunu ifade eden Noyan, internet üzerinden satılan bu ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi. Vatandaşları uyaran Noyan, "Bakanlığın ruhsat verdiği ama denetlemediği, kamuoyuna mucizevi olarak tanıtılan bu ilaçlar sağlığa zararlı. Halkımız, güvenilir olmayan kaynaklardan bu tür ilaçlar alarak kullanmasınalar. Biz eczacılar olarak vatandaşlarımızın bu tür ilaçlar kullanmalarını önermiyoruz. İlaç almadan önce eczacılarına ya da doktorlarına mutlaka danışmalarını istiyoruz” dedi.

#

31 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber