Sahte pırlantaya dikkat

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem, son günlerde revaçta olan pırlantanın oda güvencesi olan kuyumculardan alınması gerektiğini söyledi

SON günlerde revaçta olan pırlantanın, özel gün ve haftalarda akla gelen ilk seçenek olması nedeniyle sektörün hızla büyüdüğünü belirten AntalyaKuyumcular Odası BaşkanıFerda Erdem, yanlış bir seçeneğin ileride büyük zararlara yol açabileceğini söyledi. Pırlantanın altın gibi ikili ilişkilerle alınamayacağını dile getiren Erdem, satıcının kuyumcular odasından güvence sağlaması gerektiğini dile getirdi. Binlerce yılda oluşan doğal taşların artık doğal olmayan yollarla üretildiğini hatırlatan Erdem, "Bu taşlar gerçeğinden de ayırt edilemiyor. Gerçek olanlarında kalitesini laboratuar ortamında değiştirerek yükseltebiliyorlar. Bu piyasa için çok büyük sıkıntı. Yaptığımız denetimlerde henüz bu tür vakaya rastlamadık. Ama piyasada olduğuna dair duyumlarımız mevcut" dedi. Bu durumun önüne geçmek için tüketicinin kesinlikle pırlanta alışverişini kuyumcudan yapması gerektiğinin altını çizen Erdem, "Bu taşlar dolarla alınıp satıldığı için doların Türk Lirası üzerindeki değeri arttıkça fiyatı da artıyor. Kaliteli ürün alırsanız kolayca elden çıkarırsınız. Ama bu ürünlerin işçiliği, taşın mıhlaması gibi birçok işlem var. Sadece çıplak taş alırsanız, gram altını kayıpsız sattığınız gibi bunu da satarsınız. Taş var 1000 dolar, taş var 4 bin dolar. Demek ki ya kalitesi çok düşük, ya da gerçek pırlanta değil. Geri dönüşlerde kaybınız çok büyük olur" uyarısında bulundu. Erdem, ayrıca herkesin bütçesine göre pırlantaya ulaşabilmesi için firmaların kampanyalar yaptığını oda ve derneklerin 4 olan taksit sınırlamasının 9'a çıkartılması için çalışmalar sürdürdüğünü hatırlattı.

24 Şub 2016 - 21:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber