Sahiller turistlerle doldu taştı

Sahiller Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yabancı turistlere kaldı

EGE'nin turizmdeki cennet köşelerinden Aydın'ın Didim İlçesi'nde, sıcak havanın etkisiyle plajlar doldu. Aşırı sıcaktan bunalan bir köpek de denize girerek serinledi.

Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının 23 derece olarak ölçüldüğü ilçede Altınkum Plajı, 2015 sezonunun hareketli günlerinden birini yaşadı. Tatilciler denize akın ederken, sıcak hava ve güneşin tadını çıkardı. Bazıları denize girip serinlerken, bazıları da güneş kremini sürüp sahilde sereserpe güneşlendi, kitap okudu. Çocuklar da kıyıda oyunlar oynayarak tatilin tadını çıkardı. Her ne kadar dolu olsa da Altınkum Plajı'na, iğne atsan yere düşmez dedirtecek manzaralar yaşanmıyor.

Geçen yıllardaki aynı tarihlere göre bu yıl Altınkum'a gelenlerin sayısında çok az bir azalma olduğu görüldü. Bunun da Ramazan ayı ve okulların yeni kapanmış olmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Öte yandan ilçede sıcak havaya dayanamayan hayvanlar da serinlemek için kendilerini serin suya atıyor. Altınkum Plajı'na gelen bir köpek de denize koştu. Bir süre yüzen köpek, denizdekilerle oynadı.

MARMARİS PLAJLARI TURİSTLERE KALDI

Marmaris'teki plajlar, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yabancı turistlere kaldı. Kadın turistler daha çok güneşlenirken, bazıları da denize girip serinledi.

Hava sıcaklığının 32 derece ölçüldüğü Marmaris İlçesi'nde, yüzde 60'a varan nem yüzünden hissedilen sıcaklık 40 dereceye ulaştı. Deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü ilçede Ramazan ayına girilmesiyle sokaklar ve plajlar yabancı turistlere kaldı. İlçe merkezinden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlar, birbirinden güzel Rus ve İngiliz kadınların renkli görüntülerine sahne oldu. Kadın turistlerin kimileri şezlonglarda güneşlenirken kimileri denizde eğlendi. Banana, jet-ski, can simidi ve paraşüt ile su sporlarında heyecan arayan turistler gün boyu eğlendi.

Rus öğretmen Yelena Katrovi, "Marmaris, denizi ve doğasıyla çok güzel. Deniz ve güneşin tadını çıkartıyorum, her şey çok güzel" dedi.

21 Haz 2015 - 13:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber