Saddam'ın kuzeni yakalandı iddiası

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik cuma gününden bu yana süren operasyonlarda 75 örgüt militanı öldürüldü, 30 kişi de göz altına alındı

ÖTE yandan Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kuzeni Nizar Hemud'un Dakuk ilçesinde yakalandığı iddia edildi
Irak emniyet güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a karşı cuma gününden bu yana Kerkük ve çevresinde yürüttüğü operasyonlarda 75 militanın öldürüldüğü, 3 kişinin de göz altına alındığı bildirildi.
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük Asayiş Müdürü Helo Necat AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma günü başlayan operasyonların devam ettiğini ve bu kapsamda şimdiye kadar 75 örgüt militanının öldürüldüğünü, 30 kişinin de terörist şüphesiyle göz altına alındığını söyledi.
Kerkük İlçe ve Kasabalar Polis Müdürü Serhad Kadir de Dakuk ilçesinde başlattıkları temizlik operasyonunda Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kuzeni (dayısının oğlu) Nizar Hamud Abdulgani'yi bir su varilinin içinde yakaladıklarını ileri sürdü. Kadir, Nizar Hamud'un kardeşinin de Havice ilçesine bağlı Reşad nahiyesi DEAŞ sorumlusu olduğu bilgisini paylaştı. Havice ilçesi ve Riyaz nahiyesinde yürütülen operasyonlarda eski Irak liderinin üst düzey DEAŞ yöneticisi olduğu belirtilen kuzenleri Hişam, Mueyyed ve Musenna Hamud'un da arandığı kaydedildi.Kadir, Kerkük genelinde arama ve tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

25 Eki 2016 - 15:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber