Rusya kafayı taktı! Gayrimenkul listesi yapıyor

Uçak krizi sonrasında inşaat sektörüne kafayı takan Rusya’nın kimin nerede gayrimenkulü olduğuna yönelik liste yapmaya başladığı belirtildi

TÜRKİYEile Rusya arasındaki krizde, Rus hükümeti emlak ve inşaat sektörüne de kafayı takmış durumda. Türkiye'de özellikle Antalya'da mülk edinen vatandaşlarını sıkı takip altında tutuyor. Ekonomik krizin de kol gezdiği Ruslar uçak krizi sonrası konut alımı ve yatırımından vazgeçti. Ekim'de en fazla konut alan üçüncü yabancı ülke vatandaşı olan Ruslar aldıkları konutları satıp Türkiye'den gitmek istiyor. Ruslar ise ülkelerinin siyasetçilerinden şikayetçi...

TELEFONLA BİLGİ ALIYORLAR

Rusya ile yaşanan gerginlik gayrimenkul sektöründe kendini hissettirmeye başladı. Rusların yoğun yaşadığı ve konut aldığı Antalya’da son günlerde konut satışının durma noktasına geldiği, Rusların olup biteni öğrenmek istedikleri için telefonla arayarak bilgi aldıkları söyleniyor.  

Türkiye’de en çok konut alan yabancılar arasında Rusya üçüncü sırada bulunuyor. Rus vatandaşları 2015 yılında Türkiye’den Bin 750 konut satın aldı. Uçak krizinden sonra son bir haftadır Rusların gayrimenkul alımını durdurdukları idda ediliyor. Rusya’dan arayanların ise bölgede yaşanan karmaşa ve uçak krizi hakkında bilgi aldıkları ancak satın almaya sıcak bakmadıkları , olup biteni öğrenmeye çalıştıkları bildirildi.

KRİZ RUSLARI ZORLUYOR

Antalya’da gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren World Estate Center Wec Akdeniz Gayrimenkul brokerı M.Engin Vural konuya ilişkin Emlak Pencerem Genel Yayın Yönetmeni Hatice Kolçak'a gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Vural, “ Rusya’da son iki yıldır yaşanan ekonomik krizden dolayı Ruslar konut alımını yavaşlamıştı. Ama Antalya’da okulları var, evleri ve çocukları var. Burada evlendiler yerleştiler. Eskiye oranla satışlar yavaşlamış olsa da gayrimenkul alımı durmadı devam etti. Ancak bu son yaşanan uçak düşürme krizinden sonra bir haftadır ne arayan ne soran var. Telefonlar bir anda durdu. Rusya’dan arayanlar sadece  uçak krizinden dolayı bir karmaşa olup olmadığını soruyor” açıklamasında bulundu.

RUSLAR DURUMDAN MAĞDUR!

M.Engin Vural açıklamasında ayrıca, Antalya’da yaşayan Rusların bu gerginlikten rahatsız olduklarını bir an önce bu durumun düzelmesini istediklerini ileri sürdü.

''KİMİN NEREDE MÜLKÜ VAR'' LİSTESİ ÇIKARTILIYOR

Rus devletinin son bir iki aydır buradaki vatandaşlarından sahibi oldukları mülkleri listelemelerini istediklerini ileri süren M.Engin Vural “ Tapusunu kaybeden bir müşterim yeniden tapu çıkarmak için bana geldi. Rusya devletinin yurt dışında sahip oldukları gayrimenkulleri beyan etmelerini istediklerini bu yüzden ellerindeki tapuyu bildirmeleri gerektiğini söyledi. Rusya’nın kimin nerede gayrimenkulü olduğunu öğrenerek liste yaptıklarını anlattı.Ruslar psikolojik olarak yıpranmış durumdalar. Son bir iki aydır bu durum böyle.” ifadelerini kullandı.

3. SIRADA GELİYOR

Mütekabiliyet yasasından önce en fazla gayrimenkul alımı yapan İngilizlerden sonra Ruslar geliyordu. Daha sonra Ruslar birinci sıraya yerleşti.Ancak mütekabiliyet yasası ile birlikte Arap ilgisi artmaya başladı. 2015 Ekim ayı sonu itibari ile en fazla gayrimenkul alan yabancı sıralamasında  Iraklılar geliyor. İkinci sırada Suudi Arabistan, üçüncü sırada ise Ruslar yer alıyor. En fazla  Antalya’dan alım yapan Ruslar piyasadan yavaş yavaş çıkarken yerlerini Araplara bıraktığı gelen haberler arasında.

İNŞAAT FİRMALARI İŞLERİNİ DURDURDU

Rusya'da faaliyet sürdüren onlarca Türk müteahhit şantiyelerde işleri durdurdu. İşçi gönderemeyen, şantiyelere baskınlar yapıldığını ifade eden patronlar, yaşanan gerginliğin son bulmasını istiyor. Rusya'da üst düzey oligarşik kesime yapılan dev inşaat işlerinde, işin sahipleri sabredin mesajları gönderiyor.

RUSYA YANAŞMIYOR!

Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine cevap vermeyen hatta aile fotoğrafına bile girmeyen Putin kaçmaya, yüzleşmemeye devam ediyor. Türk tarafından yapılan tüm olumlu görüşme ve itidal çağrılarına kulak tıkayan Rus tarafının her yeni gün yeni yasaklar getirmeye devam ediyor. Sınır bölgelerinde başta gıda, sebze ve meyve yüklü tırları gümrüklerde bekletmeye devam ederken, inşaat firmaları ise malzemeleri Rusya'ya sokamıyor.

Gerginlik nasıl son bulur şimdiden büyük merak konusu olurken, başta Rus tarafı olmak üzere her iki ülkeninde yaşanan bu durumdan kar değil zarar edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

01 Ara 2015 - 13:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber