'Ruslar GZP'ye direkt inecek'

Önümüzdeki sene Rusya'dan birçok seferin doğrudan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na ineceğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Özellikle kendi uçakları olan tur şirketlerle görüşmelerimizi yaptık. Alanya gelecek sene ayrı ve bağımsız olarak pazarlanmaya başlayacak" dedi

'Alanya’yı kalkındırmak için çalışıyoruz'
'Alanya’yı kalkındırmak için çalışıyoruz'
Haber albümü için resme tıklayın

'Alanya’yı kalkındırmak için çalışıyoruz'

Haber: Alper KUTAY
ALANYALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki gün önce çıktığı Estonya gezisinin ardından Perşembe akşamı özel uçakla Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) geldi. Bakan Çavuşoğlu'nu burada Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci ile ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in yanı sıra çok sayıda partili karşıladı. Akşam Alanya'ya gelişinde bir taziye ziyareti gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte Yayla Yolu Caddesi üzerindeki bir restoranda çorba içti. Dün sabah ise, geçen hafta hayatını kaybeden turizmci Arif Zamanoğlu'nun ailesi ile eğitimci Bahri Ergün'ün ailesine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ALTSO) geçti.
İZDİHAMDAN SALON DOLUP TAŞTI
Burada bir süre yakın dostu olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in odasında dinlenen Bakan Çavuşoğlu, ardından meslek odası başkanları ve muhtarlarla toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, AKP İlçe Başkanvekili Yusuf Mecek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bugüne kadar yurtdışından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 17 kişiyi aldıklarını ve yargıya teslim ettiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bu sayı her geçen gün artıyor, peşlerini bırakmıyoruz. Asya'dan, Afrika'dan Latin Amerika'ya kadar birçok ülke bu hainlerin oradaki derneklerini, faaliyetlerini sonlandırıyor" dedi.
'BU MİLLETİN AYAĞININ ALTI ÖPÜLÜR'
15 Temmuz darbe girişiminde milletin hemen sokağa dökülüp darbecilere geçit vermediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu ülke ve bu millet için ne kadar hizmet etsek azdır. Bu milletin elini, ayağının altını ne kadar öpsek azdır" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "FETÖ'nün hasta zihniyetteki sözde lideri, kendisini tüm kainatın imamı olarak tanımlıyor. Yani darbe başarılı olsaydı Türkiye'ye imam olarak getireceklerdi. Ama ne Türkiye'nin, ne Müslümanların, ne Avrupa'nın, ne de Müslüman dünyasının imamı. Kainatın imamıymış. Ne kadar hasta bir zihniyet değil mi? O yüzden tüm dünyada aynı emeller içinde, aynı yöntemlerle devletin içine, özellikle okullarında okuttukları kişileri sızdırarak, sonra devletin içine yerleştirerek oraları da kontrol altına almak istiyorlar. Bazı ülkelerde maalesef geç kalınmış" dedi.
'RUSYA'DAN DİREKT SEFER BAŞLIYOR'
Bakan Çavuşoğlu, Antalya ve ilçelerine yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi vererek, "Önümüzdeki sene Rusya'dan birçok sefer artık doğrudan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na inecek, bu çalışmaları yapıyoruz. Tur şirketleriyle, özellikle kendi uçakları olan şirketlerle görüşmelerimizi yaptık, çalışmalarımız tamamlanıyor. Gelecek sene Alanya bölgesi ayrı pazarlanmaya başlayacak. Avrupa, Rusya ve Ukrayna bölgesinden doğrudan uçuşları gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, doğalgazın Alanya’ya yakın zamanda gelecek olmasında ve ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun kısa sürede Alanya’ya kazandırılmasındaki emekleri nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'e ve yönetimine de teşekkür etti. Toplantı öncesi, AKP Gençlik Kolları Üyesi Ahmet Guzyaka, Bakan Çavuşoğlu'na bir sürpriz yaptı. Guzyaka, Bakan Çavuşoğlu'nun 1989 yılında ABD'de yaşadığı dönemde Brooklyn Türk Gücü futbol takımında oynadığı döneme ait bir fotoğrafını hediye etti.

İLGİLİ HABERLER

'Alanyaspor'u yalnız bırakmayın'

 

28 Eki 2016 - 11:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Inci cavas - Layik oldunuz, ciddi kaliteli hizmetleri , alkislariz.iyi dileklerimle.

Saygılarımla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ekim 11:41

Çorum Haber