Rus turistin hayali Alanya'dan ev almak

RUS Mobaly Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov, tatile gönderdikleri 8 bin Rus turist üzerinde yaptıkları yüz yüze anket çalışmasına göre Rusların Türkiye'de en fazla yaşamak istedikleri yerin Antalya olduğunu söyledi.

Rusların yüzde 86'sının Alanya, Kemer ve Manavgat'ta yaşamak istediklerini beyan ettiklerini belirten Baranov, yüzde 29'nun ise Bodrum ve Marmaris'te yaşamak istediğini kaydetti. Rusların tatil yapmada Türkiye'yi dünyada en güvenilir ülke görme oranının yüzde 89 olduğunu belirten Baranov, gene yaşanacak yer olarak da Rusların ikinci tercihlerinin Hindistan, üçüncünün ise Uzak Doğu ülkeleri olduğunu kaydetti. Rusların 10 yıl önceki Türkiye hayallerinin Antalya'da tatil yapmak olduğunun altını çizen Baranov, 2012 yılında ise bu hayalin para kazanıp Alanya, Kemer ve Side'de bir ev almaya dönüştüğünü ifade etti. Baranov, "Rusların Antalya'da tatil yapma hayali ve sevdası artık yerini gayrimenkul almaya doğru kaydı. Hali vakti iyi olan Ruslar Alanya, Kemer, Kaş, Bodrum, Belek, Kalkan, Manavgat, Marmaris ve Side'den ev alarak yılın 3 ayını Moskova ve St. Petersburg dışında Türkiye'de geçirmek istiyor. Ev almada birinci sırayı Alanya ve Kemer alıyor. Bunda Kemer ve Alanya'da çok sayıda Rus'un yaşaması etkili." diye konuştu. RUSLAR TÜRKİYE'Yİ TATİL YAPMADA DÜNYADA EN GÜVENİLİR ÜLKE GÖRÜYOR Rusya'da seçimlerin sezon öncesi yapılması nedeni ile bu sene Antalya bölgesine gelen turist sayısında yüzde 7'lik bir artış olacağını tahmin ettiklerini belirten Baranov, Mısır ve Tunus'un tam anlamında demokrasiye geçinceye kadar turist göndermeyi düşünmediklerini kaydetti. Rus turizm uzmanı Zeyma gayrimenkul danışmanı Asım Baştuğ da Rusların en fazla ev aldığı yerin Alanya olduğunu söyledi. Alanya'da 5 bin 200 Rus'un yaşadığını belirten Baştuğ, internet üzerinde Rusça yaptıkları tanıtımlarla Moskova ve St. Petersburg'tan ilginin iyi olduğunu söyledi. İnternet üzerinde gördüğü villayı satın almak isteyen Rus turisti Antalya Havalimanı'ndan alarak yerinde gösterdiklerini belirten Baştuğ, Rusların gayrimenkul alımında çok seçici davrandıklarını kaydetti.

#

13 Mar 2012 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

cem candemir - rus trustin hayali bence rusyada ev almaktir alanyada 50 bin euro ya ev alinabilirken moskovada tavuk kumesi 300 bin euro dan basliyor dostlar ))))))))))))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 00:02

Çorum Haber