Rus gelin ve Alman damat rekoru

Alanya’da bu yıl 35 ülkeden 272 kadın Türk erkeklerle hayatını birleştirdi. Türk erkekler en çok Ruslarla, Türk kadınlar ise Almanlarla evlendi

DÜNYANIN birçok ülkesinden yabancının yerleşik yaşadığı Alanya'da yabancılar ile Türkler arasında yaygın olarak evlilikler görülüyor. Resmi rakamlara göre 90 ülkeden yaklaşık 45 bin yabancının yerleşik yaşadığı ilçede, Türk erkekleri başta Rus, Alman ve Ukraynalı kadınlar olmak üzere, Tayland'dan Finlandiya'ya, Filipinlerden Hollanda'ya, İngiltere'den Avustralya'ya birçok ülkeden kadınla hayatını birleştirdi.

RUS GELİNLER ÇOĞUNLUKTA 

Alanya Belediyesi Evlendirme ve Nikah Dairesi Müdürlüğü verilerine göre, 2013 yılında 30 ülkeden 143, 2014 yılında 39 ülkeden 314, bu yılın 10 aylık döneminde ise 35 ülkeden 272 kadın Türk erkekleriyle evlendi. 2013 yılında Türk erkeklerin evlendiği yabancı kadınlar listesinin başında Almanlar yer alırken, son 2 yılda Rus gelinler zirveyi ele geçirdi. 2013 yılında 62 Alman, 41 Rus ve 15 Finlandiyalı kadın Türklerle evlenirken, 2014 yılında 67 Rus, 56 Alman ve 22 Ukraynalı kadın Türk erkekleriyle evlilik yaptı. Bu yılın 10 aylık döneminde ise 66 Rus, 32 Alman ve 22 Ukrayna asıllı kadın Türk erkeklerle evlendi.

EN ÇOK DAMAT ALMANYA'DAN 

Bu yıl yabancı evliliklerde gelinlerin yanı sıra ilçeye 14 ülkeden de 29 yabancı damat geldi. Yabancı damatlarda ise 10 damatla Almanya ilk sırada yer alırken, İngiltere ve İsveç'ten 3'er erkek Türk kadınlarıyla dünya evine girdi. Bu listede Fransa, Meksika, Ukrayna, Danimarka, Irak, Suriye, Norveç, İran, Kazakistan, Hollanda ve Azerbaycan da bulunuyor. 

15 Kas 2015 - 18:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber