'Ruhsatsız bölümler böyle ortaya çıktı'

Konaklı Mahallesi, Kulak Mevkii'ndeki Dem Otel'de, kamuya ait yol üzerinde bulunan bahçe duvarının yıkılmasıyla birlikte bahçenin arkasındaki tesis alanı içinde kalan ruhsatsız bölümlerin ortaya çıktığı iddia edildi

KONAKLI Mahallesi, Kulak Mevkii'ndeki Dem Otel'de, kamuya ait yol üzerinde bulunan bahçe duvarının yıkılmasıyla birlikte bahçenin arkasındaki tesis alanı içinde kalan ruhsatsız bölümlerin ortaya çıktığı iddia edildi. İddiaya göre, tesisin kuzeyinde kalan bloklar hakkında 2009 yılında yapı tatil tutanağı düzenlendi, İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddelerine muhalefetten işlem yapıldı. Aynı tesisin kuzey ve güneyinde bulunan 5 blok için de 2013 yılında ruhsat düzenlendi. Dönemin Konaklı Belediyesi’nde başlayan ve Alanya Belediyesi'ne intikal eden imar usulsüzlüğünü Alanya Belediyesi de Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş imzasıyla onayladı. 7 Nisan 2015 tarihli belgede Konaklı Mahallesi, 211 ada, 1 parselde bulunan taşınmaz üzerindeki tesisin kuzeyinde ve güneyinde bulunan A4-5-6-7 ve 3—T bloklar için 18 Mart 2013 tarihinde yapı kullanma izninin verildiği, kuzeyinde bulunan 3 blok için 25 Kasım 2009 tarihinde yapı tatil tutanağı düzenlenerek imar kanununun 32. ve 42. maddeleri gereği işlem yapıldığı bildirildi. Alanya Belediyesi yazısında yaklaşık 6 yıl önce tespit edilen kanunsuzluğun giderilmesi için yıkım ihalesinin beklendiğini ifade etti.

07 May 2015 - 09:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber