Riskli günler

Hava sıcaklığının 38 derece nem oranının ise yüzde 20'lerin altına düştüğü Antalya'da, orman yangını riskine karşı ekipler teyakkuza geçti

HAVA sıcaklığının 38 derece nem oranının ise yüzde 20'lerin altına düştüğü Antalya'da, ormanyangını riskine karşı ekipler teyakkuza geçti.

Orman yangınları için kritik dönemin başladığı mayıs ayından bu yana Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar 650 kilometrelik sahil şeridine sahip Antalya bölgesinde orman ekipleri, çıkan yangınlara büyümeden müdahale ederek söndürdü. 1 milyon 157 bin 249 hektar alanı yangınlara karşı koruyan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, 110 ayrı noktada 6'şar kişilik ilk müdahale ekibi oluşturdu. Bu noktalarda 91 adet arozöz, 36 adet su ikmal aracı, 47 adet ilk müdahale aracı, 13 adet dozer, 10 adet greyder, 1'i idari 4'ü yangın olmak üzere 5 adet helikopter, bin 126 işçi, 190 havuz, 40 gölet, 49 adet yangın gözetleme kulesi ve 9 kulede yangına duyarlı radarlarla 24 saat aralıksız yangınlara karşı hazır bekleniyor.

BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangın sezonunun açıldığı mayıs ayında 18, haziranda 6, temmuzda 33 ve ağustos ayında irili ufaklı 18 orman yangınına müdahale eden ekipler, en az kayıpla yangın sezonunu atlatmak için 24 saat görev yapıyor. Nem oranının düştüğü, sert rüzgarların oluştuğu bu günlerde ise ormancılar, yangın riskini daha yüksek görüyor.

ÖNLEMLER HAT SAFHADA

Antalya ve çevresindeki ormanlık alanları korumak adına her türlü fedakarlığa hazır olduklarını tüm kadroları ile birlikte günün her saati görev yaptıklarını söyleyen Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, "Antalya ormanlarının her metrekaresi bizim için çok önemli. Yangın olasılığının yüksek olduğu kuru ve rüzgarlı havalarda yüksek olan hassasiyetimizi maksimum seviyeye çıkartıyoruz. Çıkabilecek bir yangına en kısa sürede müdahale ederek büyümeden kontrol altına almak birinci hedefimiz. kritik bölgelere konuşlandırdığımız ekiplerimiz en ufak bir yangında tüm hassasiyetleri gözeterek müdahale ediyorlar" dedi.

VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Vatandaşlarında orman yangınlarına yönelik duyarlı olmalarını isteyen Türk, piknikçilere dikkat çekti. Orman içinde ateş yakan piknikçilerin mutlaka ateşlerini söndürmelerini isteyen Türk, "Vatandaşlarımız orman yangınlarıyla mücadelede bize yardımcı olmalarını çok önemli. En ufak bir duman veya alev gördüklerinde 'Alo 177' orman yangın ihbar hattını arayarak bizi bilgilendirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızın desteği bize güç katacaktır" diye konuştu.

Aynı zamanda yangın sezonunda yanan her orman alanının yıl içinde mutlaka ağaçlandırıldığını vurgulayan Türk, "Herkes bilmeli ki bir metrekare bile olsa hiçbir orman arazisi bir kişinin himayesine giremez. Yanan her alan en kısa sürede ağaçlandırılıyor" dedi.

27 Ağu 2015 - 11:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber