Rıhtım’da sıkıyönetim dönemi

Alanya Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında kabul edilen yeni Balıkçı Barınağı Yönetmeliği gereği İskele’de yapılacak çalışmalar 1 Ocak’ta başlayacak. Başkan Yücel, İskele’de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için adeta sıkıyönetim ilan etti

-Alper KUTAY

ALANYA Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında kabul edilen yeni ‘Alanya Belediyesi Günübirlik Yolcu Taşımacılığı Yapan Deniz Taşıtlarının Ruhsatlandırılması, Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik’ gereği İskele’de yapılacak çalışmalar 1 Ocak’ta başlayacak. Alanya Belediyesi’nin birtakım yetkiler verdiği Alanya Balıkçılar Kooperatifi 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren çalışmalara start verecek. Alınan karar neticesinde İskele’nin bazı bölümleri tel örgülerle çevrilecek, turistik amaçlı faaliyet gösteren teknelerin işletmecileri müşterilerini belirlenen kapılardan içeriye alacak. Her teknenin önünde kendine ait bir barınağı olacak, böylece hanutçuluk yapılmasının önüne geçilecek.

SON KARARI ENCÜMEN VERECEK

İskele’deki hanutçuluk ve diğer küçük asayiş olaylarından ise özel bir güvenlik firması ile anlaşacak olan Alanya Balıkçılar Kooperatifi sorumlu olacak. Yönetmelik ile belirlenen kurallara uymayanların para ve ticaretten men gibi cezalarını ise Alanya Belediyesi’nin encümeni verecek. Hijyen, temizlik ve kılık kıyafet gibi konularda kooperatif kendi kurallarını belirleyecek. Bu kurallar neticesinde tekneler sürekli kontrol edilecek, her teknenin personeli kendine ait tek tip kıyafet giyecek. Balıkçı Barınağı içinde her türlü müzik yayını da yasaklandı.

HUZUR VE ASAYİŞİ BOZANA AF YOK

Alanya Belediyesi Günübirlik Yolcu Taşımacılığı Yapan Deniz Taşıtlarının Ruhsatlandırılması, Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik gereği İskele’de faaliyet gösterecek teknelerin sayılarını Alanya Belediye Meclisi artırıp yükseltebilecek. Barınakta huzur, güven ve emniyeti bozan deniz taşıtları hakkında kanunlar gereğince cezai yaptırımlar uygulanacak. Günübirlik gezi tekneleri kooperatifin hazırlayacağı havuz veya sıra projesi, ücret tarifesi ve çalışma saatleri her yılın Şubat ayında Alanya Belediyesi encümenince belirlenecek. Başkanlığını Mustafa Çakır’ın yaptığı Alanya Balıkçılar Kooperatifi ise üyelerinin dirlik ve düzeninin sağlanmasından sorumlu olacak, üyelerinin karşılaştığı problemler karşısında çözüm üretecek.

DENİZ TAŞITLARINA GETİRİLEN YASAKLAR

Deniz taşıtlarının mutfak ve tuvaletleri Alanya Belediyesi’nin belirlediği hijyen standartlarını taşıyacak. Kapasitelerinin üzerinde yolcu taşıyamayacak. Personelin tamamı yaka kartı takacak. Her tur öncesi personel ve müşteri listesi ilgili kurumlara bildirilecek. Tur bitiminde çöpler karaya çıkarılmayacak, Alanya Belediyesi’nin çöp araçlarına teslim edilecek. Personel, kooperatifin belirleyeceği tek tip kıyafetlerle çalışacak, üstsüz ve bakımsız bir şekilde Rıhtım’da dolaşılmayacak. Personel İskele/Rıhtım üzerinde oturmayacak, gezinti yapan vatandaşı ve misafirleri rahatsız etmeyecek. Deniz taşıtları tur haricinde müzik yayını yapamayacak. Tur bittikten sonra teknede personel dışında hiç kimse bulundurulmayacak.

09 Ara 2014 - 01:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber