Rıdvan Dilmen: Acun'a beni öldürme fırsatını vermedim

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ile röportaj yaptı. Rıdvan Dilmen'in çarpıcı itirafları çok konuşulacak

İŞTE CENGİZ SEMERCİOĞLU'NUN RIDVAN DİLMEN RÖPORTAJINDAN O BÖLÜM..
Kalp krizi geçirdiğinde futbol oynuyordun değil mi?
- Acun’larla (Ilıcalı), Fatih Hoca’larla (Terim) haftada bir gün top oynuyorduk. Top oynarken rahatsızlandım, gittim kenara oturdum. Kalp krizi geçiriyormuşum meğer. O sırada farkında değiliz. Acun geldi yanıma, “Abi devam etsene” dedi. Aynı takımdayız. “İyi değilim” dedim. “Ben senin yerine idare ederim gel” dedi bana. Benim yerime koşacakmış sahada... 
Stentler takıldıktan sonra Acun’un hastanede ilk sözü “Ben işimi yarım bırakmam” oldu. “Öldüreceğim” diyor espriyle. Kalp krizi geçiren insanlar “Işığı gördüm” filan der ya, yok öyle bir şey. Hastaneye girerken ex (ölü) olmuşum. İğneyle geri getirmişler. Hiç ışık filan görmedim. Direkt karanlık gördüm. Işık mışık yalan. İnsanlar cebine koysun bunu.
ACUN’A BENİ ÖLDÜRME FIRSATINI VERMEDİM
◊ Kanser nasıl ortaya çıktı?
- Boynumda yumurta gibi bir şişlik çıktı. 1-2 ay sonra geçti. Nesil Hoca’ya gittim, akrabamdır. Ultrasondan baktı, MR çekti, biyopsi yaptı. Ben kötü bir şey çıkacağını düşünmüyordum. 
Allah’ın takdiri tabii. Sonra boğazımda bir tümör olduğunu, metastaz yaptığını ve boyna ilerlediğini, ciğere de geçebileceğini, hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. İki tümörü aldılar. 32 lenfi temizlediler. Sonra da radyoterapi gördüm. Şimdi çok şükür iyiyim. 17 Kasım’da bir seans daha radyoterapim var.
◊ Terapide saçların dökülmedi mi? Seninkiler hep aynı duruyor...
- Başımın arka tarafı ve sakalımın sağ tarafı tamamen döküldü. 7 ay boyunca yediklerimden de hiçbir tat alamadım. Tuz da aynı, çikolata da aynı geliyordu. Tat terapinin 7’nci ayından sonra geri geliyormuş. Şu anda yüzde 60 tat alıyorum. Yine de Allah’a şükrediyorum.
◊ Ölümden korktun mu?
- Bundan 10 sene önce bu soruyu sorsaydın “Tırstım” derdim. Korkmadım dersem yalan olur ama bu Allah’ın takdiri. Bizim vaktimiz belli. Sınavdan geçiyoruz. Geride ne kadar iyi şeyler bıraktığın önemli.
◊ Acun işini tamamlamaya çalışıyor mu? Hâlâ top oynuyor musunuz?
- Yok. Acun’a o fırsatı vermedim.

20 Ağu 2017 - 13:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber