'Putin'in teklifini reddettim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Rusya, Suriye, İran ve Irak'ın terör örgütü DAEŞ'le mücadele için Eylül ayı sonunda Bağdat'ta kurduğu koordinasyon merkezinde Türkiye'nin de bulunması için gelen bir teklifi reddettiğini açıkladı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bu birliğe katılamayacağını ilettiğini söyledi

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz el Suud'un daveti üzerine 29-30 Aralık tarihlerinde bu ülkeye gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Suudi televizyonu El Arabiya'ya röportaj verdi.

Tamamı bu akşam yayınlanacak olan röportajda Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinden önce Putin'in kendisine yaptığı bir teklifi reddettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, İran, Irak ve Rusya Bağdat'ta dörtlü bir ittifak kurdular ve Türkiye'nin de katılmasını istediler. Ama ben Putin'e meşruiyeti şüpheli bir başkanla yan yana olamayacağımı söyledim" dedi.

BAŞİKA KRİZİ

Musul yakınlarındaki Başika kampına Türkiye'nin asker takviyesi yapması konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerin Irak'ın bilgisi ve talebi doğrultusunda gittiğini söyledi. Erdoğan, "Irak Savunma Bakanı bu kampı ziyaret etti, ama görünen o ki Suriye'deki gelişmeler Irak'taki durumu etkilemiş" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DAEŞ Irak'a girdiğinde Iraklılar bizden yardım istediler ve biz de onlara hazır olduğumuzu söyledik. Onlardan üs kurmak için uygun bir yer talep ettik onlar da verdiler. Bütün bunlar geçen yılın sonunda yaşandı ve Mart ayında biz Başika'ya yerleştik" ifadesini kullandı.

Rusya Eylül ayı sonunda Irak, İran ve Suriye ile birlikte Bağdat'ta istihbarat ağı kurmuştu. Dört ülke, DAEŞ hakkında istihbarat toplayıp, bilgileri birbirleriyle paylaşma taahhüdünde bulunmuştu. Rusya lideri Putin, bu adımla ilgili yaptığı açıklamada, "Enformasyon merkezi planımızı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şahsen ilettim" demişti.

27 Ara 2015 - 15:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber