Provokasyona Ay-Yıldızlı duvar

Sık sık Atatürk Anıtı önünde toplanarak açıklama ve eylem yapan BDP'liler, Alanyalı ülkücüleri ayaklandırdı

ÜNÜN HABERİ/AKIN BAYCAN
BDP Alanya İlçe Teşkilatı'na üye yaklaşık 50 kişilik grup, dün Atatürk Anıtı önünde buluşarak cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için açıklama ve oturma eylemi yaptılar. Kürtçe pankartların açıldığı eyleme katılan BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz hükümeti eleştirdi. Bu sırada, BDP'lilerin Alanya L Tipi Cezaevi'ne gitme planları ortaya çıktı.
YEMİN EDEREK BDP'LİLERİ BEKLEDİLER
BU bilgiyi alan çok sayıda vatandaş, Mahmutlar beldesi üzerinde bulunan cezaevi yolunda toplanmaya başladı. Kalabalık, kısa sürede büyüdü. Ülkücü yemini eden grup, BDP'lileri beklemeye başladı. Arbede ihtimali nedeniyle harekete geçen Jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemleri aldı. BDP'li grubun cezaevine gelmeyip, dağılmasının ardından ülkücüler de dağıldı.
Alanya’da BDP'li bir grup, cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek için bir araya geldi. Grubun, cezaevine geleceği haberini alan 100 kişilik ülkücü grup ise, cezaevi yolu üzerinde beklemeye başladı


Akın BAYCAN
BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Alanya İlçe Teşkilatı'na üye, çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, dün Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için bir araya gelen grup adına ilçe teşkilatı yöneticileri konuşma yaparken, grup yaklaşık 1 saat süren oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından megafonu alan BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, hükümeti eleştirdi. Aynı dakikalarda BDP'li grubun Mahmutlar beldesinde bulunan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na geleceği bilgisini alan yaklaşık 100 kişilik ülkücü grup ise, cezaevi yolu üzerinde beklemeye başladı. Ülkücü yemini eden grubun, BDP'lilerle karşı karşıya gelmemesi için jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri aldı. Alanya'da bulunan BDP'li grubun, eyleme son verip dağılmasının ardından ülkücüler de dağıldı.

#

15 Kas 2012 - 01:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber