'Polonya'daki kayıp Rusya ile ilişkili'

Merkezi Alanya'da bulunan Asistant Turistik'in ortağı Ziya Ünal, Polonya pazarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Polonya'da yüzde 10-20 oranında düşüş olduğunu kaydeden Ünal, Başbakan'ın aylar önce söz vermesine rağmen Polonyalılara vizenin hala kaldırmadığını kaydetti

MERKEZİ

Alanya'da bulunan Asistant Turistik'in ortağı Ziya Ünal, Polonya pazarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Polonya'da yüzde 10-20 oranında düşüş olduğunu kaydeden Ünal, Başbakan'ın aylar önce söz vermesine rağmen Polonyalılara vizenin hala kaldırmadığını kaydetti. Polonya'nın 2 köklü tur operatörü Rainbow ve Ecco Holiday'in Türkiye'deki incomingini yaptıklarını belirten Ziya Ünal, bunun yanında Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve ABD'li tur operatörlerine de yer hizmeti verdiklerini ifade etti.

'RUS KRİZİ POLONYA'YI DA VURDU'

Polonya'da tatile gitmek isteyen halkın en büyük sıkıntısının Zloti satıp Euro almak olduğunu ifade eden Ünal, Polonya ve Rusya'nın iç içe geçmiş iki ülke olduğundan dolayı Rusya'daki krizin Polonya ekonomisini de etkilediğini söyledi. Ziya Ünal, "Bu nedenle Polonya'da da yüzde 10–20 civarında bir düşüş var" dedi.

'IŞİD VE TERÖR TALEBİ ETKİLİYOR'

Geçen yıl Polonya'dan Antalya'ya 33 bin ziyaretçi getidikleri bilgisini veren Ziya Ünal, düşüşün tek nedeninin Polonya'nın kendi iç dinamiklerinden kaynaklanmadığını belirterek, "Türkiye laik bir ülke olsa da insanların çoğu bunu bilmiyor. Bilseler bile içten içe bir korku var. Sonuçta Müslüman bir ülkeyiz ve IŞİD ile ilgili haberler gündeme geliyor. Benzer düşüş İskandinav ülkelerinde de yaşandı. Sonuçta buralarda İslamofobi oluştu. Dolayısıyla bu yıl biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

'VİZE SÖZÜ YERİNE GETİRİLSİN'

Ziya Ünal, Polonya başta olmak üzere eski Doğu Bloku ülkelerindeki kaybın nasıl önlenebileceği konusunda ise, "Rusya ve BDT ülkelerindeki hava yolu şirketlerine sağlanan destek eski Doğu Bloku ülkelerindeki charter firmalarına da sağlanabilir. Başbakan aylar önce Polonya ile vizeleri tek taraflı olarak kaldıracağını açıkladı. Ancak bu konuda hala bir adım atılmış değil. Türkiye vizesi 25 Euro. Polonya'da ortalama gelir zaten 400 Euro. Yani dört kişilik bir ailenin Türkiye ziyareti için 100 Euro vize ücreti ödemesi gerekiyor, ki bu para ortalama ücretelere göre oldukça yüksek. Polonya'da tur operatörleri vizelerin kaldırılmasını bekliyor. Vizeler kalkarsa bunun gelen yolcu sayısına çok büyük etkisi olur" şeklinde konuştu.

11 Nis 2015 - 14:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber