Plato'dan ünlüler geçidi

15 Eylül'de eğitime başlayacak olan Uluslararası Plato MYO, alanında birçok başarılı ve ödüllü sanatçıyı Alanya'da bir araya getirecek

ALANYA'DA Plato Meslek Yüksekokulu Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Uluslararası Ön Lisans Diploma Programı başlatılacak. Alanya Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma ve Yürütme Derneği ile İstanbul Plato Meslek Yüksekokulu (MYO) arasında yapılan işbirliği kapsamında Alanya'da Uluslararası Plato Meslek Yüksekokulu açıldı. Plato MYO Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında yer alan ve ‘sahne sanatları’ ile ‘moda tasarım’ bölümlerinden oluşan Uluslararası Plato MYO, 15 Eylül’de eğitime başlayacak. Alanında birçok başarılı ve ödüllü sanatçıyı bir araya getirecek Alanya'daki programda Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt da yer alacak. Programla uluslararası eğitim öğretimin yanı sıra tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Akpınar ile beraber bir kabare sahneye konulacak. Ayrıca televizon dünyasının tanınmış isimlerinden Engin Hepileri ile 2015 yılı sonunda bir müzikal sahnelenecek. Bunun yanında Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Beyza Şekerci ile dans derslerinin ardından koreografi ve dans gösterisi sunulacak. Programla devlet tiyatroları sanatçısı Turgay Tanülkü ile kamera önü oyunculuk dersleri verilecek. Bunun yanında Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Yüksel Memiş tarafından diksiyon dersleri verilecek. Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Gülşen Karakadıoğlu ile de tiyatro tarihi ve mesleki tecrübe dersleri verilecek. Dünyaca ünlü soprano Ece İdil tarafından da şan dersleri verilecek. Türkiye'nin en ünlü tiyatro oyun yazarlarından aynı zamanda Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Tuncer Cücenoğlu ile yazarlık dersleri de verilecek. Programla Alanya Plato'nun kurucusu olan Işın Fırat ile "Bir Zamanlar Selçuklu Deniz Kızı İlahisi Müzikali"nin yaratıcı sanatlar dersleri verilecek ve eser sahneye konulacak. Alanya'da yaşayan öğrencilerin üstatlarından öğrendikleri mesleki tecrübelerin yanısıra sahneye konulacak olan oyunlar devlet tiyatroları sahnelerinde sahnelenecek. Sanatın ve eğitiminin uluslararası olmasını amaçlayan programda yer alan öğrenciler ön lisans diplomasının ardından yurtdışındaki üniversitelerde lisanslarını tamamlayabilecek. Alanya'ya kazandırılan uluslararası ön lisans diploma eğitiminin ücretleri tanıtım yılı nedeniyle uygun ödeme koşullarına sahip olacak.  

SELÇUKLU KUMAŞI ÜRETİLECEK 

Programda yer alan moda tasarım alanında ise, 2015 eğitim yılı sonunda Anadolu Selçuklu kostümlerinin orijinallerinin koleksiyonu çıkarılacak. Moda ve sanat dünyasında Hürrem kostümü ile ödül almış, çok sayıda tarihsel oyunların karakterlerine kostümleri ile can vermiş Sevgi Türkay, eğitim ve üretimde öğrencilerle beraber olacak. Yıllarca olgunlaşma enstitülerine Osmanlı, Mevlana, Yunus Emre'nin yanısıra birçok destanları kostümlerde yaşatan ve bunları uluslararası platformda tanıtan Canan Yakın eğitimin yanısıra, iş imkanları kapılarını açarak öğrencilerle birlikte olacak. Mimar Sinan Üniversitesi'nin akabinde çizimlere, desenlere hayat veren akademisyen Sevda Erman ile 2015 yılı bitiminde sergi çalışmaları yapılacak. Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil Bölümü akademisyenlerinden Meryem İskender Keskiner ile eğitim ve öğretim süresinde Selçuklu dönemi kumaşları üretilecek. Moda tasarımında duayen olan Özlem Süer, Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi ve Canan Yaka yarı yıl dönemlerinde Alanya'ya gelerek çalışmalar yapacak.

23 Tem 2014 - 22:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber