Parktaki ´kırmızılı kadın´ resmi tartışma yarattı

Antalya´da parktaki elektrik trafosu duvarına çizilen ´kırmızılı kadın´ resmi tartışma yarattı.

ANTALYA'DA

parktaki elektrik trafosu duvarına çizilen ´kırmızılı kadın´ resmi tartışma yarattı.Gezi olaylarında kırmızı elbiseli kadına biber gazı sıkan polisin resmedildiği parkta çocukların vakit geçireceğini belirten bazı vatandaşlar, tepki gösterdi.Son yerel seçimde göreve gelen Muratpaşa Belediye Başkanı CHP´li Ümit Uysal döneminde yapımına başlanan Meydankavağı Mahallesi´ndeki park, açılışı yapılmadan kullanılmaya başlandı. İçinde süs havuzu, mini tiyatro, basketbol sahası, dinlenme alanı, yetişkinler için spor aletleri, köpek eğitim parkı ve çocuk parkı bulunan alan, özellikle akşam saatlerinde vatandaşların ferah nefes alacağı hale geldi. Ancak parktaki elektrik trafosunda yer alan bir resim, vatandaşları ikiye böldü.Trafonun bir yanında Nazım Hikmet Ran´ın ´Davet´ adlı şiirinden ´Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine´ dizesine yer verilirken, parka bakan yanında ise Gezi olaylarının simgesi haline gelen, ´kırmızılı kadın´ olarak bilinen İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi araştırma görevlisi Ceyda Sungur´a polisin biber gazı sıktığı anın resmi yer aldı.
´BABA SEN DE BİBER GAZI SIKTIN MI?´
Özellikle çocukların vakit geçirdiği parkta bu resimle polis için kötü bir imaj çizildiğini belirten bazı vatandaşlar, resmin adresinin yanlış olduğunu savundu. Adını vermek istemeyen bir polis ise misafirliğe gittiği mahallede oğlunun çocuk parkında oynarken resmi gördüğünü ve ´Baba sen de insanların yüzüne biber gazı sıktın mı?´ diye sorduğunu, bunun üzerine verecek cevap bulamadığını söyledi.Gelecek ay açılışı planlanan parkın mini tiyatro kısmında ise Gezi olaylarında yaşamlarını yitirenleri simgeleyen kabartmalar bulunuyor.

27 Tem 2015 - 13:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber