Oy pusulasının fortoğrafını çektiler

Zonguldak İlkokulu'nda perdenin arkasında tercih ettikleri adayın üzerine mührü vurduktan sonra cep telefonlarıyla oy pusulasının fotoğrafını çektikleri fark edilen 3 kişi hakkında sandık görevlileri tutanak tuttu

ZONGULDAK'ta, cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanan 5 kişi hakkında, cep telefonlarıyla oy pusulalarının fotoğrafını çektiği iddiasıyla tutunak tutuldu. Zonguldak İlkokulu'nda perdenin arkasında tercih ettikleri adayın üzerine mührü vurduktan sonra cep telefonlarıyla oy pusulasının fotoğrafını çektikleri fark edilen 3 kişi hakkında sandık görevlileri tutanak tuttu. Göreviler, bu durumu okulda görevli polislere de bildirdi. Seçmenler, fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmediklerini söyledi. Kentte başka okullarda oy kullanan 2 seçmen hakkında da aynı şekilde fotoğraf çektikleri gerekçesiyle tutunak tutulduğu belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu yasaklarına aykırı hareket eden 5 kişinin, hafta içinde cumhuriyet savcısına ifade vereceği bildirildi.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE OY KULLANDI

Rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 50 yaşındaki Münevver Küçükertunç, yakınları tarafından sandalyede taşınarak okula getirildi. Okulda bulunan tekerlekli sandalyeye konulan Küçükertunç, okulun giriş katındaki sandıkta oyunu kullandı. Küçükertunç, oyunu kullandıktan sonra yine sandalyede taşınarak araçla evine götürüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde de iki sandık kuruldu. Seçmenler, itfaiye araçlarının ve görevlilerinin bulunduğu alandaki sandıklarda oylarını kullandı.

BARTIN'DA KOLTUK DEĞNEKLERİYLE OY KULLANDI

Bartın'da belediye özel halk otobüslerinde gişe görevlisi olarak çalışan ve doğuştan sol bacağı olmayan 32 yaşındaki Sait Nane, koltuk değnekleriyle geldiği okulda oyunu kullandı. Çaydüzü İlkokulu'nda 1023 nolu sandıkta oyunu kullanan Nane, daha sonra evine döndü

10 Ağu 2014 - 16:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber