Oteller mercek altında

Alanya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, şehirdeki konaklama tesislerinin envanterini çıkarıyor. Temel amaç, daha sağlıklı turizm politikaları üretmek

Haber: Alper KUTAY
ALANYA
Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından eksikliği duyulan konaklama tesisleri bilgi envanterinin oluşturulmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmada konaklama tesislerinin ruhsat ve adres bilgileri, oda ve yatak kapasiteleri ile iletişim bilgilerine ilişkin kayıtlar tutuluyor. Kayıt dışı ve işletme ruhsatı olmadan günübirlik faaliyet gösteren konaklama tesislerinin ise tespiti yapılarak ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli yasal işlemlerin yapılması sağlanıyor. Geride kalan üç haftalık süre içerisinde 105 konaklama tesisinin denetiminin yapıldığını kaydeden Ruhsat ve Denetim Müdürü Lokman Çalış, turizm sezonu başlamadan kış aylarında geriye kalan 550 civarındaki konaklama tesisinin denetiminin yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Yapılan çalışma ile Okurcalar ile Demirtaş arasındaki bölgeyi de kapsayan Alanya sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm konaklama tesislerinin envanterinin çıkarılmasının yanında, kötü geçen turizm sezonunun ardından önümüzdeki yıl ve yıllarda daha iyi sezonlar geçirmeyi sağlayacak turizm politikalarının üretilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.
'AMAÇ SAĞLIKLI POLİTİKA ÜRETMEK'
Ruhsat ve Denetim Müdürü Lokman Çalış, "Turizm sektöründe en önemli yapı taşı, konaklama tesisleridir. Konaklama tesislerinin sayısı, kapasitesi, fiziki yapısı ve hizmet kalitesi turizm faaliyetlerini olumlu veya olumsuz şekilde doğrudan etkilemekte, turizm sektörü ile ilgili alınacak kararlarda ve belirlenecek politikalarda önemli rol oynamaktadır. 6.360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 16 belde belediyesi tüzel kişiliğini kaybederek Alanya Belediyesi’ne bağlanmıştır. 1 Nisan 2014 tarihinden günümüze kadar Alanya sınırları içerisinde bulunan tüm konaklama tesisleri ile ilgili ruhsat güncelleme işlemleri yoğun bir şekilde yapılmışsa da, tesislere ilişkin net bilgileri içeren envanter bugüne kadar tam anlamıyla elde edilememiştir. Yapacağımız bu çalışma ile envanteri net bir şekilde oluşturmayı amaçlamıyoruz” dedi.

08 Ara 2016 - 14:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber