'Oruç bir sevinçtir'

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, orucun bir mutluluk olduğunu söyledi. Alanya Müftülüğü'nde bir açıklama yapan Müftü, 26 Mayıs Cuma günü (bugün) yatsı namazı vaktinde ilk teravih namazının kılınacağını söyledi

Erkan UYSAL

TOPAL, "27 Mayıs'ta ilk orucumuzu tutuyor olacağız. Bu akşam ilk teravih namazı kılınacak ve günün gecesinde sahura kalkılacak. Sahurda ilk oruca niyet edilecek. Böylece 29 günlük rahmet, bereket ayı Ramazan ayı başlamış olacak. Ramazan ayı boyunca bütün camilerde mukabeleler okunacak. Şu anda elimizde imkanlar nispetinde bütün camilerimizde Ramazan ayı süresince görevlinin bulunması için gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar 52 camimizde açığımız vardı. Bunun nispeten 20-25 tanesini kapatabileceğiz. Diğerlerini de mahalli imkanlarla elimizdeki yeni mezun öğrenciler ya da hafızlarla kapatmaya çalışacağız. İnşallah ihtiyaç büyük nispette karşılanmış olacak gibi gözüküyor. Bunun yanında Ramazan ayında bütün camilerde mukabeleler okunacak. Bir yerel televizyonda Ramazan ayı programı yapacağız. İftar programları yapıyoruz. Televizyonda mukabeleler okunacak. Hafızlar, müftülüğe bağlı Kuran kurslarında okuyan hafızlarımız tarafından mukabeleler okunacak. Hafızların okuduğu mukabeleler televizyonda günde 3 defa tekrarlanacak. Bunun yanında görevli arkadaşlarımız teravih ve cuma namazlarında halkımıza bilgilendirme yapacaklar" dedi.
'BU SENE FİTRE MİKTARI 16 TL'
Orucun Ramazan ayına mahsus bir ibadet olduğunu aktaran Müftü Topal, "Oruç ibadeti üzerimize farz. Müslüman olup, akıllı, hür ve oruç tutmasında sağlık bakımından bir mahsur olmayan herkesin üzerine oruç farz. Ancak çok yaşlı olup, ciddi hastalığı olanlar, hamile olup çocuğunun zarar görmesinden endişeli olanlar oruç tutmayabilir. Bunların da durumuna göre değişebilir. Bazıları oruçlarını iyileştikten sonra tutarlar. Oruçlarını tutabilecek duruma gelmesi mümkün gözükmeyenler de yerine fidye verirler. Bu sene fitre miktarı 16 TL. Fidye de aynı miktarda" diye konuştu. 
'RAMAZAN AYI KURAN AYIDIR'
"Vatandaşlar Ramazan ayında mümkün olduğunca oruç ibadetini yerine getirsinler" diyen Topal, "Oruç bir sevinç, mutluluktur, huzurdur. Oruç ve Ramazan ayı bir eğitim ayı. Ramazan ayı Kuran ayıdır. İbadetle, Kuran okuyarak ve oruçlarını tutarak gününü geçirsin. Çok aşırı zorluk yaşamayacakları sürece kendilerini mecbur tutarak Allah'ın farzı bilerek oruç ibadetlerini mutlaka yerine getirsinler. Oruç tutmak durumunda olacak insanları üzecek, o insanlara ızdırap olacak, oruç tutan insanların oruçlarına zarar getirecek davranışlardan halkımızın kaçınması gerekir" ifadelerini kullandı.

25 May 2017 - 23:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber