Ortak çağrı

İşyeri yakmaya kadar uzanan olaylarla ilgili dün Alanya'da art arda sağduyu ve kardeşlik çağrıları yapıldı. Güneydoğulu esnaflar 'Türk Bayrağı' ile seslendi, yabancılar 'Alanya'da mutluyuz' dedi

ALANYA'DA faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğulu esnaflar, dev bir 'Türk Bayrağı' ile Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret ederek 'Kardeşlik' çağrısı yaptılar. Yücel "Kimse provokasyonlara kapılmasın. Ekmeğinin peşinde olan, ülkesini ve Alanya’yı seven tüm esnafın yanındayız" dedi.

ALANYA'DAN AB'YE MESAJ 

Ardından Alanya Yabancılar Meclisi üyeleri, Avrupa'daki abartılı haberlerden Alanya imajının zarar gördüğünü belirterek 'Ortak Dil' başlıklı bir bildiri yayınladılar. Finlandiya, Danimarka, Almanya, Rusya, İrlanda, İngiliz ve kilise dernekleri üyelerinin imzaladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: 

'YABANCILAR ZARAR GÖRMEDİ'

Yürüyüşler her insanın demokratik hakkı. Ancak Alanya'da araya bazı provokatörler girdi ve hiçbir yabancı zarar görmedi. Bu yürüyüşler ne dine, ne kültüre, ne dile, ne ırka karşı yapılan yürüyüşler. Bu yürüyüşler sadece teröre karşı. Biz Alanya'da din, dil, ırk, kültür farkı gözetmeksizin çok mutluyuz.

15 Eyl 2015 - 01:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber