'Optisyenlik kadrosu açılacak'

ALANYA Optik Akademi toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıya çok sayıda kişi katıldı.

Erkan UYSAL
Topantıda konuşan Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Çakar, optimetrinin fiziğe dayalı bir bilim dalı olacağını söyledi. Çakar, "Ülkemizde üniversite eğitimini YÖK düzenliyor. Almanya'da optisyenlik zanaatkarlık olarak kabul ediliyor. YÖK'ün optimetri alanında fakültelere nasıl bir düzenleme getireceğini bilmiyorum. Biz şu an Türkiye'de bir çalışma yapıyoruz. Mezun olan gençler ya kendi özsermayeleri ile mağaza açacaklar ya da mağaza açanların yanında mesul müdür olarak çalışacaklar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı optisyenlik programından mezun olanlarla ilgili bir çalışma başlattı. Sektördeki kaosu önlemek için tüm Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın bütün hastanelerinde il ve ilçelerdeki ilgili birimlerde optisyenlik kadrosu açılacak. Eğer bunu başarırsak, fakültelerden mezun olan öğrenciler sizin şikayet ettiğiniz taşeron firmanın elemanlarının yaptığı işleri yapmak için hastanelerde görev yapacaklar" dedi.

#

23 Şub 2013 - 15:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

pelin - İns bize hastanede calismak için kadro acilir. Ozel sektörden kurtulmak istiyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27
07

buse cakir - Optisyenlik bolumu için kadro gelmesi sarttir.saglik hizmetleri meslek yuksek okulu mezunu olup ya KPSS ye girememek butun optisyenlik bolumu mezun öğrencileri için çok üzücü bir durumdur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27
06

mukaddes - bu meslek insan sağlığı ile doğrudan ilgili bir meslektir. kadro gelmesi şarttır. devletimizin sesimize kulak vermesini istiyoruz. lütfen istihdamımızı açın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27
05

suattt - en kısa zaman da inşallah kadrolu alım gerçekleşir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27
04

d.bakırlı - arkadaşlar ben inanmıyorum iki sene içerisinde 28 bin kpss siz alım olurken ve bunlar gibisi daha varken optisyenlere kadro verileceğine inan mıyorum....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27
02

tolga özdemir - mesleki bilgi ve becerimizi kamu alanında değerlenmesini istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27
01

hava - En kısa zamanda kadro gelir umarım çünkü bu bölüm her sene kötüye gidiyor.. Ve milyonlarca optisyen elinde diplomasiyla ortada kalacak..tek dileğimiz kadro...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:27

Çorum Haber