Ölüm yolu tarih oluyor

Alanya'yı Konya’nın Taşkent İlçesi’ne bağlayan yolun ’ölüm yolu’ olarak anılan 10 kilometrelik bölümünde tünel ve iyileştirme çalışmaları son aşamaya geldi

 ALANYALILARIN yaklaşık 30 yıldır Gökbel, Cindi, Gevne, Koçdavut, Çayarası, Kocaoğlanlı ve Şıhlar yaylalarına ulaşım için kullandığı Alanya-Taşkent yolunun Kuşyuvası mevkiinde 2 yıl önce başlatılan tünel ve iyileştirme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılan ihalenin ardından 54 milyon lira bedelle başlatılan çalışmalar kapsamında toplam 2 bin 692 metre uzunluğunda 5 adet tünel yapıldı. Sarp kayalar, dar ve keskin virajların yer aldığı bölgede iyileştirme çalışmalarının ocak ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

GENİŞLİK 12 METREYE ÇIKACAK

Alanya-Taşkent yolunun tamamının standartlarının yükseltilmesi için de harekete geçildi. Kuşyuvası mevkii dışında kalan 55 kilometrelik yol, genişliği 10 metreden 12 metreye yükseltilerek duble yola dönüştürülecek. Yapım ihalesi ise proje çalışmaları tamamlandığında gerçekleştirilecek.

İNSANLAR KORKMADAN GEÇEBİLECEK

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, tünellerin tamamlanma aşamasında olduğunu ve yol birleştirilmelerinin yapıldığını belirtti. Berberoğlu, "Önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmaları da yapılacak. Belki yolun uzunluğu fazla kısalmıyor ama insanlar ’ölüm yolu’ olarak bilinen Kuşyuvası’ndan artık korkmadan geçebilecek" dedi.

YOL 10 KİLOMETRE KISALACAK

Kuşyuvası yolunun başlangıcında yer alan Mahmutlar Mahallesi’nin Muhtarı Ahmet Top ise "Yol 10 kilometre kısalacak. Bu da iç turizm için çok iyi olacak. İnsanlar en tehlikeli bölümü görmeden, tünellerden geçecek. Artık ’ölüm yolu’ tarihe karışacak" diye konuştu.

08 Eki 2014 - 08:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

rotasiz kaptan - olum yolunu tehlikeli kılan bizim insanlarimizdir yayladan sarhos donerler. yoldaki uyari levhalarina bakmazlar. yolu bilmeden asiri sürat yaparlar daha ne olsun kaza kacinilmaz olur tabi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 08:10

Çorum Haber