Ölen abisinin mezarı başında kendisini yaktı

Ağabeyinin mezarı başında kendini ateşe verdi, 12 ameliyat geçirdi

DENİZLİ’NİN Acıpayam İlçesi’nde, bunalım geçiren, öldürülen ağabeyinin mezarı başında gittikten sonra üzerine bir bidon benzin döken, sigarasını yakmak için çakmağı ateşleyince alevler içinde kalan 30 yaşındaki Zihniye Yaren Hüsünbeyi, 12 ayrı ameliyat geçirdi. Büyük acı çektiğini belirten Hüsünbeyi, sakat kalmamak için bir ameliyat daha geçirecek.

 

Olay, geçen yıl 16 Ekim’de, Acıpayam İlçe Mezarlığı’nda meydana geldi. Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde bir gazinoda garson Zihniye Yaren Hüsünbeyi, bir kavgada öldürülen ağabeyinin Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ndeki mezarı başına gittikten sonra bidonla yanında getirdiği benzini üzerine döktü. Bir süre sonra sigarasını yakmak için çakmağı ateşleyen Hüsünbeyi, alevler içinde kaldı. Vücudunun büyük bölümü yanan Hüsünbeyi, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. 45 gün yoğun bakımda kalan Hüsünbeyi; yedi ay boyunca 12 ayrı ameliyat geçirdi. Sırtı ve yüzü dışında bütün vücudunda derin yanıklar oluşan Hüsünbeyi’nin yapılan ameliyatlarında bacaklarından alınan deriler, karın ve göğüs bölgesine nakledildi. 

"TEDAVİ OLMAZSAM SAKAT KALMA RİSKİ VAR"

Yanıklar nedeniyle güneşe çıkamadığını, büyük acı çektiğini belirten Hüsünbeyi, tedavisi bitmeden zorla hastaneden taburcu edildiğini öne sürdü. Denizli’ye ablasının yanına taşınan Hüsünbeyi, şöyle konuştu:

"Çok sevdiğim ağabeyimin öldürülmesi ardından bunalıma girdim. Daha sonra da mezarı başında üzerime benzin döktüm. Kendimde değildim, sigara yakmaya çalışırken birden alev aldım. Bacağımdan alınan sağlam deriler yanıklara nakledildi. Çok büyük acı çektim ve çekmeye devam ediyorum. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden ’tedavi bitti’ denilerek taburcu ettiler. Boynumdaki yanık tedavi edilmediği için boynumla çenem birbirine yapıştı. Kambur duruyorum. Tedavi olmazsam sakat kalma riski var. Yeşil kartım var ancak Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü’nden boynum için 5 bin lira isteniyor. Yapılacak ameliyatta bacağımdan ya da sırtımdan alınacak deri boynuma nakledilecek. Bu parayı karşılayabilecek durumda değilim. Ne yapacağımı bilmiyorum." 

 

"ÇOK PİŞMANIM"

Olayı hatırladıkça pişmanlığının arttığını belirten ve gözyaşlarına boğulan Hüsünbeyi, "Kambur durduğum için çocuklar bile benimle dalga geçiyor. Ben sokak hayvanlarına çok yardım ettim. Barınak bile kurdum. Çok kişiye yardım ettim. Ama şimdi kimse bana dönüp bakmıyor. Keşke kendime bunu yapmasaydım diye sürekli düşünüyorum. Günlerce ağlıyorum" diye konuştu.

06 Haz 2015 - 17:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber