Okulda dehşet anları

Öğrencilerin taş attığını öne süren 2 saldırgan sınıfa girdi öğretmeni darp etti

BURSA'DA, bir ortaokulda çocukların taş attığını öne süren 2 şüpheli genç, okul koridorlarından sınıfa kadar girip, çocukları darp etmek istedi. Çocukları, saldırganların eline vermeyen öğretmen Dudu Y.'nin boğazına sarılan saldırganlar, öğretmeni sınıf ortasında yere düşürdü. Çıkan gürültü üzerine gelen sınıfa gelen idareci ve öğretmenler saldırganları uzaklaştırdı. Saldırganların şiddetine maruz kalan 2 öğretmen hastaneye kaldırıldı. Olay, Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'ndeki yeni açıldığı için sadece 5. sınıf öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda 08.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, okul bahçesinde oynayan çocuklar okulun dışına taş attı. Çocukların kendilerine taş attığını öne süren kimliği henüz öğrenilemeyen 2 kişi, okul bahçesine girerek çocukları kovaladı. Sınıfa kadar gelen şahıslar, iddiaya göre matematik öğretmeni Dudu Y.'nin direnmesi üzerine öğretmenin boğazını sıkarak yere düşürdü. Çıkan arbedeyle birlikte sınıfa giren matematik öğretmeni Zehra A.'nın yardım istemesiyle sınıfa gelen öğretmen ve okul idarecileri, saldırganları uzaklaştırdı. Olayın ardından saldırganlar kaçarken, şiddete maruz kalan Dudu Y. ve Zehra A., okula gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖĞRENCİLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Olaya şahit olan tanıklık eden öğrenciler ise okul bahçesinde gözyaşlarına boğuldu. Sağlık görevlileri içeriye girerken öğrenciler okul bahçesinde uzun süre ağladı. Öğrencileri diğer öğretmenler sakinleştirdi. Öğrenciler, "Tanımadığımız, 2 kişi, haksız yere okula girip öğretmenlerimize saldırdı." diye konuştu. Öğretmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Okul idarecilerinin ihbarı ile olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri sınıfa kadar girebilen saldırganları arıyor.

TÜRKOĞLU: OKULLARDA EŞKİYALAR KOL GEZİYOR, OKUL KAPILARI 10 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA EMANET

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, şunları kaydetti: "Okullarımızda eşkiya kol gezmekte ve ne yazık ki; okul kapılarımız 10 yaşındaki çocuklara emanet edilmektedir. Gün geçmiyor ki veliden veya öğrencilerden yana eğitimcilere yönelik bir tehdit, şiddet, saldırı olmaya görsün. Daha geçen günlerde bir müdür yardımcımızın bıçaklanmasıyla sonuçlanan olayın ardından yine bu hafta içerisinde bir okul müdür başyardımcımızın bütün herkesin gözü önünde okul bahçesinde darp edilmesi kamuoyuna yansımadı. Kamuoyuna yansımayan eğitimcilere yönelik şiddet ve saldırılar devam etmektedir. Okulların güvenliği ne yazık ki 10 yaşındaki çocuklara emanet edilmiştir. 2-3 bin vatandaşın yaşadığı yere hastane, hükümet konağı, jandarma gönderen devlet, 2-3 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun kapısına bir tane bile güvenlikçi görevlendirememektedir. Okul kapıları çocuklara emanet edilmiştir. Bir tane okulda eğer siz bir öğretmeni, idareciyi milletin gözü önünde darp ediyor, hakaret ediyorsanız, sınıfa kadar girip, eğitimciye sınıfın içerisinde darp edebiliyorsanız ve bunun karşılığında hiçbir şey olmuyorsa artık o okulda hiçbir eğitimci sağlıklı görevini yerine getirememektedir. Bursa'da eğitimin en büyük problemlerinden birisi eğitimin güvenliği problemidir. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bursa'da okullar ve eğitimcilerin güvenliği yoktur. Bu tür şiddet olayları önlenemediği taktirde iş bırakma dahil can güvenliğimiz için gerekli bütün eylemleri sendika olarak gerçekleştireceğiz. Bu son olay, son günlerde eğitim kurumlarında meydana gelen, bizim takip ettiğimiz beşinci olay."

17 Nis 2014 - 14:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber