Okul çevresinde gezenler yandı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, okul çevresinde görüldüğü halde okul ya da öğrencilerle ilgisi bulunmadığı tespit edilen şüpheli kişilere 189 TL idari para cezası uygulanacağını söyledi

KENTTEKİ ilk ve orta öğrenim veren okullara ilişkin önemli bir karara imza atan Vali Düzgün, öğrencilerin huzuru ve güvenliği ile kaliteli eğitimin öncelikli konular arasında yer aldığını ve buna ilişkin her türlü tedbiri uygulamaya koyduklarını belirtti. Kayseri Kent merkezi ve ilçelerde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde 286 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okul çevrelerinde önemli bir yoğunluk yaşandığını kaydeden Vali Düzgün, kimi zaman öğrenci, öğretmen ve velileri rahatsız eden bazı olumsuzlukların yaşanabildiğini söyledi. Kararla, Kayseri il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga gibi olaylara sebebiyet verebilecek ilgisiz kişilerin okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi ve bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesinin amaçlandığını ifade eden Vali Düzgün, kararın aynı zamanda özellikle gençleri hedef seçen uyuşturucu satıcıları ile mücadele açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Bu karar ile ilk ve orta öğrenim seviyesindeki tüm okullarımızın bahçesinde, çevresinde veya okul dış kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan şahıslar okul çevresinde bulundurulmayacaktır. Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal ve bedensel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması sağlanacaktır.” Vali Düzgün, aldıkları karar ile öğrenci olduğu halde derse girmeyen öğrencilerinde gereksiz yere okul çevresinde bulunulmasına müsaade edilmeyeceğini ancak, bu gibi durumlarda öğrencilere karşı cezai işlem uygulanmayacağını ifade etti. İl Emniyet Müdürlüğü’nün kararı uygulamaya başladığını kaydeden Vali Düzgün, “Alınan kararlara uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanunu’nun 66. ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır” dedi. Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinin 1. Fıkrası “Yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye 189 Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir” hükmü bulunuyor.

29 Eyl 2014 - 11:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber