ÖHEP'ten bir ilk daha

Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) Okulları İlköğretim Kurumları 5.,6. ve 7. sınıf öğrencileri ile Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri "Çocuk ve Mimarlık" isimli projelerini gerçekleştirmek adına, AHEP Üniversitesi Mimarlık Bölümünde bir araya geldiler

YETKİLİLER projenin amacını "Doğa ve gözlemleme ile yapılan buluşlar arasındaki ilişkiyi algılama, doğadan hareketle yeni tasarımlar oluşturma, öğrencinin çevresindeki formların ve form düzenlemelerinin farkında olabilme, tasarlama ilkelerini bilme, uygulamaya geçirebilme, çevre bilincine duyarlı olabilme, bir formdan yola çıkarak 2-3 boyutlu düzenlemeler yapabilme, yaşadığımız şehir, nefes aldığımız hava, sağlıklı ve mutlu olarak nelere ihtiyacımız var sorusunu sorarak, bir proje oluşturmak" olarak ifade etti. Geleceğin mimar ve mühendislerine şimdiden görebilme kabiliyetlerini verebilmek, bunu bilinçli bir şekilde ortaya koymak ve bu bilinci öğrencilerine yerleştirmeyi hedefleyerek yola çıktıklarını belirten ÖHEP Okulları yetkilileri projenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İlerleyen günlerde tekrar bir araya gelecek olan öğrenciler ilk buluşmalarından keyifli ayrıldılar.

07 Ara 2016 - 20:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber