Öğrencileri gönüllüler sevindirecek

Alanya Toplum Gönüllüleri, kırsal kesimde eğitim gören öğrencilerin dileklerini gerçekleştirecek

Erkan UYSAL

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi'nde stant açan Alanya Toplum Gönüllüleri, üniversitelilere, içerisinde ilköğretim okulu öğrencilerinin dileklerinin yazıldığı zarfları veriyor ya da para bağışlarını kabul ediyor. Alanya Toplum Gönüllüsü Emre Tunabayoğlu, Alanya'da geçen sene kurulan bir örgütlenme olduklarını söyledi. Tunabayoğlu, "Ulusalda Toplum Gönüllüleri Vakfı çok geniş faaliyetlerde bulunuyor. Alanya örgütlenmesi olarak bu sene iki projemizi gerçekleştiriyoruz. Bu, iki senedir beklediğimiz bir proje. Gazipaşa'ya giderek Macar Mahallesi'nde bulunan Macar İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin zarfların içinde dileklerini aldık” dedi.

DİLEKLER 23 NİSAN’DA GERÇEK OLACAK

Bu zarflarda yer alan dilekleri de üniversitedeki öğrencilere vererek ya makul ücretlerini aldıklarını, ya da kendilerinin dileklerde yer alan şeyleri kendilerine getirmelerini istediklerini söyleyen Tunabayoğlu, “Bu dilekleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu okula giderek öğrencilere vereceğiz. Yerelde destek veren tüm işadamları ve işkadınlarına teşekkür ediyoruz. Projede önce Macar İlköğretim Okulu'ndaki müdür ve öğretmenlerle görüştük. İlkokul birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfın tüm şubelerinde yaklaşık 120 öğrencinin dileklerini aldık. Bu dilekleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİ AYRIMI YAPMAK İSTEMEDİK’

Üniversitede beklemedikleri kadar büyük bir ilgi gördüklerini dile getiren Tunabayoğlu, “Aslında gittiğimiz okulda projeyi önce ikinci ve üçüncü sınıflar için yapmayı düşünüyorduk. Alanya'da 43 kişilik bir toplum gönüllüsü ekibiyiz. Bu sayı çok daha fazla arttı. Çok fazla yeni gönüllümüz oldu. Destekler aşırı olunca biz de Macar İlköğretim Okulu'na giderek birinci ve dördüncü sınıfların dileklerini de aldık. Böylelikle bütün ilköğretim kısmının dileklerini almış olduk. 23 Nisan'da okula gittiğimizde bütün çocukların hediyelerini vermiş olacağız. Böylece hem çocuklar arasında ayrım yapılmamış olacak, hem de düzenli ve güzel bir etkinlik düzenlemiş olacağız" dedi.

#

31 Mar 2015 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber