Odunluğun kapısını açınca şok oldu

Halep'teki  bombardımandan kaçıp geldikleri Gaziantep'te bir evin odunluğuna sığınan 11  kişilik Suriyeli aile, yardım bekliyor. Ev sahibi Halime Demir evinin odunluğuna girdiğinde yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Odunluğun kapısını açınca daracık yerde  8 çocukla iki anne gördüm. 'Ne işiniz var burada' diye sorunca kadın, boynuma  sarılıp ağlamaya başladı. Ben de bir şey diyemedim"

HALEP'TE artan bombardımanlardan  kaçarak Türkiye'ye gelen 11 kişilik Suriyeli aile, Gaziantep'te sığındıkları  odunlukta yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye'deki savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan  Suriyelilerden biri de Haççuz ailesi oldu. İç savaşta hayatta kalabilmek için  sürekli yer değiştiren aile, açılan insani koridor sayesinde yaklaşık 3 ay önce  Halep'ten kaçarak Türkiye'ye sığındı.
En büyüğü 11 yaşındaki 8 çocuklarıyla merkez Şahinbey ilçesi Tışlaki  Mahallesi Nazar Sokak'ta bir odunluğa sığınan aile, ev sahibi ve komşularının  yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.
Baba Ömer Haççuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de her an  bombardıman olacak korkusuyla yaşadıklarını söyledi.
Halep'te hiçbir imkanın kalmadığını belirten Haççuz, "Halep'te ilk  önce normal yaşıyorduk ama savaş nedeniyle sürekli yer değiştirmek zorunda  kaldık. Kırsala gittik, köylere gittik, hep göç ettik. Artık yorulduk. Hiç  paramız, eşyamız kalmadı. Yiyecek ekmeğimiz, erzağımız tükendi. Dönem dönem iş  bulup ekmek paramızı çıkarıyorduk ama artık onu da yapamıyorum. Halep'te su yok,  elektrik yok, hastane yok, ilaç yok. Sürekli bombardıman oluyor, ölümün altında  yaşıyorduk." diye konuştu.
Yaklaşık 3 önce açılan insani koridor sayesinde Halep'ten  çıkabildiklerini anlatan Haççuz, "Burayı bulup sığındık, sağ olsun ev sahibi  kadın da müsaade etti. 2 eşim, 8 çocuğum var. Bir eşim hamile, diğeri hasta.  Benim de vücudumda şarapnel parçası var. Ağır işlerde çalışamıyorum. Havalar çok  soğuk, bize sahip çıkan olursa sevinirim." dedi.

"YÜREĞİM PARÇALANDI"
Odunluğun sahibi Halime Demir de yakacak almak için odunluğa  gittiğinde Suriyeli aileyle karşılaştığını kaydetti.
Aileyi gördüğünde ilk olarak şaşırdığını ifade eden Demir, o anları şu  sözlerle anlattı:
"Kapıyı açınca daracık yerde 8 çocukla 2 anne gördüm. 'Ne işiniz var  burada' diye sorunca, kadın boynuma sarılıp ağlamaya başladı. Ben de bir şey  diyemedim, kalmalarına izin verdim. İki gün önce şiddetli yağmur yağdı. Çatı su  alıyordu, çocukların hepsi yağmurun altına kaldı. Yüreğim parçalandı. Mavi çadırı  yardımlar sayesinde aldık. Getirip üzerine örttük ama bunlar çare değil. Yorgan  ve battaniye alıp getirdim ama yeterli değil. 8'i çocuk 11 kişiler. Taşıma  suyuyla değirmen dönmüyor."
Demir, yetkililerden ve hayırseverlerden aileye destek olmasını  istedi.

05 Ara 2016 - 13:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber