Öcalan cenaze için konuştu

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan bayram ziyareti için adaya gitti

İMRALI Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Hasan Alpan’ın ağabeyi Hakkı Alpan, bugün saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi. Mehmet Öcalan, gazetecilerin, soruları üzerine, bayram görüşmesi yapmak üzere geldiklerini belirterek, "Şu aşamada söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi. PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'nin kontrolündeki Kobani’ye IŞİD tarafından yapılan saldırıları görüşüp görüşmeyecekleriyle ilgili soru üzerine de Öcalan, "Evet, bir numaralı gündemimiz Kobani olacak. Bir saatlik süre içinde bazı konuları değerlendireceğiz. Genel bir bayram görüşmesi yapacağız" diye konuştu. Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakını Hakkı Alpan, jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan saat 09.30'da İmralı'ya hareket etti.

"ÖCALAN’IN CENAZEYE GİTME TALEBİ YOK"

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Hasan Alpan’ın ağabeyi Hakkı Alpan, adadaki görüşmenin ardından saat 17.50’de Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne döndüler.
Jandarmadaki işlemlerin ardından Mehmet Öcalan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ablası Havva Keser’in cenazesinin nereye gömüleceği konusunda görüşme yapıp yapmadıkları ile ilgili bir soru üzerine Mehmet Öcalan, "Her şey netlik kazandı. Cenaze konusunu değerlendirdik. Ailesi ve çocukları nereye isterse oraya gömülecek. Bu karar, çocukların hakkıdır. Onların bu kararına müdahale etmek hakkımız değildir. Ailesi nereyi isterse, köye isterse köye götüreceğiz. Yaşadıkları yeri isterlerse orada toprağa vereceğiz" dedi.
Mehmet Öcalan, 'Abdullah Öcalan’ın cenazeye katılma talebi olacak mı?' sorusuna "Hayır normal bir cenazedir. 70 yaşındadır. Ablamızdır. Emekli olan bir insandır. Bununla ilgili herhangi bir talepte bulunmadı" dedi.
Gazetecilerin, 'Ailesi Öcalan’ın katılmasını istiyor' hatırlatması üzerine de Mehmet Öcalan, "Onu bilemem onu ailesine sorarsınız. Biz onu değerlendirmedik" dedi.

"İŞİD’E KARŞI SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

Mehmet Öcalan, 'Kobani ile ilgili görüşme yaptınız mı?' sorusu üzerine de şunları söyledi: "Kobani’deki insanlarımız direnecekler. IŞİD’in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa bunlara karşı sonuna kadar direneceğiz. IŞİD’e hiçbir taviz vermeyeceğiz. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD’i destekleyen devletler, hükümetler, insanlar. Bugün IŞİD’i destekleyenlere yarın IŞİD onlara da büyük sorun olacaktır. Bu tepki onlara da olacaktır. Demokratik ülkelerde eğer kim bu IŞİD’i destekliyorsa o en büyük zararı bu ülkeye veriyor da. Biz IŞİD’e karşı sonuna kadar direneceğiz. Direnmek zorundadır halkımız."

"15 EKİME KADAR BİZ BEKLERİZ"

Gazetecilerin, çözüm süreci konusunda Öcalan'ın ne düşündüğüne ilişkin soru üzerine Mehmet Öcalan şunları söyledi: "Oyalama taktiklerle bu işler çözülmez. Devletin kendisinin çıkardığı yasalara, biraz daha o yasaları yapması gereklidir. Çözüm süreci diyor. 'Avukatlar kaç seneden beri yanımıza gönderilmiyor' diyor. 'Avukatlar gelmiyorlar. Hem hukuksal sorunlarımız vardır. Hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mahkemelerimiz vardır' diyor. Bunun için 'Neden avukatlar gönderilmiyor, yani böyle bir çözüm yürüyebilir mi?' dedi. 'Çözüm için 15 Ekim’e kadar biz bekleriz. Gelen heyetlerle dediklerimizi onlara aktarırız, ondan sonra da yapacağız bir şey kalmaz' dedi. 'Çözüm diye de bir şey yoktur' dedi. 'Müzakere diyorlar, müzakere diye de bir şey yoktur' dedi. 'Yapay bir yapıdır, artık buna dayanamıyoruz' diyor. 'Bir şeyimiz kalmamıştır ve kalmayacaktır' diyor. Çözüm süreci ile ilgili bu değerlendirmeleri yaptı."

06 Eki 2014 - 19:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber