Obruk Barajı'nda toplu balık ölümü

Obruk Baraj Gölü’nde toplu balık ölümü meydana geldi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı

ÇORUM'UN İskilip İlçesi’nde bulunun Obruk Barajı’nda 4 gün önce başlayan toplu balık ölümleri vatandaşları korkuttu. Su yüzeyindeki yüzlerce ölü balığı gören vatandaşlar durumu Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilerine haber verdi. Bölgeye gelen ekipler inceleme yaparak ölen balık ve baraj suyundan numune aldı. Ardından numunelerle inceleme yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, yapılan incelemelerde baraj gölü suyunun aşırı bulanık olduğunun görüldüğünü söyleyerek, "Bu bulanıklığın ise Kızılırmak boyunca etkili olan sağanak yağmur nedeniyle baraj gölünün bir metre yükseldiği ve daha sonra ise bu suyun çekilmesi ile binlerce balığın da oluşan göletlerde kaldıklarını gözlenmiştir. Bu göletlerde kalan balıklar ise telef olmuştur. Balık ölümlerinin en önemlisi ise taşınan çamurdan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Ölen balıkların fiziki muayenesi sonucunda solungaçlarının çamur ile dolarak solunum yapmalarına engel olduğu bu nedenle oksijensizlikten boğularak öldükleri tarafımızca tespit edilmiştir. Ayrıca konunun daha detaylı araştırılabilmesi için balık ve su numuneleri alınarak ilgili laboratuarlara gönderilmiştir" dedi.

20 May 2014 - 22:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber