Obama'dan yardım istedi

Eski eşi 51 yaşındaki Özlem Sofuoğlu'nun, kızı 13 yaşındaki Aylin Yılmaz'ı 11 aylıkken yasa dışı yollarla ABD'ye kaçırdığını iddia eden 50 yaşındaki Mustafa Yılmaz, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelen ABD Başkanı Barack Obama'dan yardım istedi

MUĞLA'NIN Bodrum İlçesi'nde kendine ait tersanede tekne imalatı ve tamiri yapan Mustafa Yılmaz, 1995 yılında tanıştığı Özlem Sofuoğlu'yla 2001 yılında evlenme kararı aldı. Çiftin 2002 yılının Şubat ayında, Aylin adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Kızının ABD'de yaşayan anne ve babasının yanında büyümesini isteyen Özlem Sofuoğlu, iddiaya göre 11 aylık Aylin'i yasadışı yollarla ABD'ye kaçırdı. 2004 yılında İstanbul'da açtığı boşanma davasının da sonuçlanmasıyla Türkiye'de hiçbir bağı kalmayan Özlem Sofuoğlu, mahkeme kararına rağmen Aylin'i babasıyla hiç görüştürmedi. 13 yıldır Bodrum'da kızına sesini duyurabilmek için farklı eylemler yapan Mustafa Yılmaz, "ABD'ye gitmek için vize almak istedim. 'Kızının ABD'ye girişi gözükmüyor senin doğru söylediğini nerden bilelim' cevabını aldım. Bir yakınım vasıtasıyla özel dedektif tuttum. Kızımın Chicago'da yaşadığını öğrendim. Adresleri bende mevcut, ama kaçak bir kişiyi yakalamak benim işim değil" dedi.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

Kızını görmek için verdiği mücadele sürecinde ilginç durumlarla da karşılaştığını belirten Mustafa Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin sesimi duymuş. Yetkililer geldiler, durumu anlattım. Kızımı görebilmem için gerekli girişimlerin yapılacağı söylendi ama hiçbir ses çıkmadı. Bir süre sonra emniyetten çağırdılar 'Kızın madem yurt dışında burada eylem yapmayı artık bırak' dediler. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettişler işyerime geldi. 'Senin kızın 8 yaşına gelmiş neden kızını okula göndermiyorsun' diye ifademi aldılar. Bir kez daha psikolojim bozuldu. Soruşturmanın sonucunu bile bilmiyorum."

OBAMA İÇİN ANTALYA'YA GELDİ

G-20 Liderler Zirvesi'ne ABD Başkanı Barack Obama'nın da katılacağını duyunca kente geldiğini belirten Yılmaz, "Elimden gelen her şeyi yaptım, internet sitesi kurup imza topladım ancak kızımı 13 yıldır 1 kez göremedim. Bu çocuk ABD'de kaçak yaşıyor. Nasıl okula gidip eğitim görüyor anlamıyorum. ABD Başkanı Obama inşallah sesimi duyar ve kızıma ulaşmamı sağlar. Karımla en son çektirdiğim fotoğraftaki şapkamın benzerini sürekli takıyorum. Belki kızım da o fotoğrafı görür ve beni anımsar" diye konuştu.

15 Kas 2015 - 17:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber