O sabahı böyle anlattı

Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu: Mustafa Koç'a her branştan uzmanlarımız müdahale etti. Herkes teyakkuza geçti. Ne gerekiyorsa yapıldı ve tıbben gereken her şey de sağlandı

KALP

krizi nedeniyle geçen hafta yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç (56) rahatsızlandığında, ilk götürüldüğü Beykoz Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Süleyman Erdoğdu, o gün yaşananları şöyle anlattı: "Mustafa Koç'un başında her branştan uzman vardı. Kalbi çalıştırmak için kasıktan damar yolu açıldı, akciğerlerine oksijen verildi. Amerikan Hastanesi doktorları dahi elimizde o cihazların olmasına şaşırdı. Acil müdahalenin ardından Koç, helikopterle Amerikan Hastanesi'ne götürüldü. Ancak kurtarılamadı."

CİHAZLARA ONLAR DA ŞAŞIRDI

İşadamı Koç, Kanlıca'daki evinde 21 Ocak'ta kalp krizi geçirdi. Ambulansla Beykoz Devlet Hastanesi'ne getirilen Koç'u hayatta tutmak için hastane doktorları büyük çaba gösterdi. Amerikan Hastanesi de bu çaba için daha sonra hastaneye bir teşekkür mesajı gönderdi. Başhekim Süleyman Erdoğdu da, Mustafa Koç'un hastaneye getirilişini ve yaşananları Sabah'a anlattı:

 "Tıbbi olarak en ince detaylara varıncaya kadar tüm ihtiyaçları karşıladık. Bütün uzman doktorlarımız acil serviste müdahale için oradaydı. Amerikan Hastanesi'nden gelen doktorların talep ettiği tüm cihazları poliklinikten acil servise getirdik. Onlar bile elimizde o cihazların olmasına şaşırdılar.

HERKES TEYAKKUZA GEÇTİ

Türkiye'nin en önemli isimlerinden birinin hastanede yaşam savaşı vermesi nedeniyle herkes teyakkuza geçti. Hadise olduğunda Türkiye için önemli bir kişinin durumundan dolayı titiz davrandık. Sağlık Bakanlığı'ndan İl Sağlık Müdürlüğü'nden herkes bilgi istedi. Herkes teyakkuza geçti. Krizi yönetmek için bizzat başında duruyordum. Ekibimize çok güveniyordum. Doktorlarımız gerçekten çok iyi.

HİÇ BİR ŞEY EKSİK KALMADI

Her branştan uzman vardı. Sabah 08.00'de acil tıp uzmanı ilk müdahaleyi yaptı. Anestesi uzmanı ve kardiyologlarımız anında müdahale etti. 24 saat hastanede olan uzman doktorlarımız var. Hiçbir şey eksik kalmadı ne istedilerse verdik.

KOÇ'A MÜDAHALE SIRASINDA BAŞKA HASTA GELMEDİ

Acil serviste kırmızı alana alınan Koç'a müdahale sırasında başka bir ağır hasta gelmedi. Eğer o sırada başka bir kırmızı alan hastası gelseydi, ona da müdahale etmek zorundaydık.

30 Oca 2016 - 12:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber