O öğrencilere kırtasiye malzemesi

Alanya'da Emine Hacıkura Kütüphanesi sosyal sorumluluk faaliyetlerine kapak toplama kampanyasıyla devam ediyor

KAMPANYA

, doğada 400 yılda yok olan plastik kapakların geri dönüşüme kazandırılarak, kapaklardan sağlanan gelirlerle engelli vatandaşlara umut olacak sosyal bir proje özelliğini taşıyor. Projeye destek amacıyla Alanya Belediyesi otogar içi, Kültür Merkezi önü, merkez PTT önü, Ticaret ve Sanayi Odası önü, Makro Market önü, Hacet Kavşağı, Başkent Hastanesi Kavşağı, Halk Eğitim Merkezi önü, Vakıfbank önü, İskele, İskele Kooperatif karşısı, Kervan Restoran karşısı, Nüfus Müdürlüğü önü, Cuma pazarına kapak toplama kumbarası yerleştirdi.

Kumbaralardan biri de Emine Hacıkura Kütüphanesi önüne kuruldu. Kütüphaneyi ziyaret eden öğrencileri teşvik amacıyla yapılan çalışmada 50 kapak getiren öğrenciye çeşitli kalem, silgi, kalemtıraş hediyesi başlatıldı. Bu projeyle çocukların çevre bilincinin artmasıyla birlikte yardımlaşma duygusunun da artması sağlandığı bildirilirken, çocukların hem engellilere yardım amacıyla, hem de kırtasiye malzemesi alabilmek için her gün kütüphaneye yüzlerce kapak getirmeye başladığı kaydedildi.

Kütüphanede ayrıca 11 Mart 2013 tarihinde ortopedik engellilere ve engelli yakınlarına 120 saatlik bilgisayar eğitimi de başlatılacağı ifade edildi.

30 Nis 2014 - 15:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber