Nerde eski ALTİD

Önceki yıllarda siyasilerin etkin olabilmek için adeta savaştığı, siyasetin ön plana çıktığı ve kıyasıya yarışların yaşandığı kongre süreçlerine sahne olan ALTİD, 4 Kasım Cuma günü gerçekleştireceği kongreye sessiz sedasız giriyor. Yeni başkan arayıp bulamadığı iddia edilen mevcut başkan Sili "Devam" dedi

ALANYA'NIN en güçlü kamu yararına çalışan derneği olan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) olağan genel kurulu 4 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek. Alanya Kültür Merkezi'nde saat 14.30'da başlayacak ALTİD kongresinde tek aday mevcut başkan Burhan Sili olacak. 
Turizm kulislerinde ortaya atılan iddiaya göre, ALTİD Başkanı Burhan Sili göreve devam etmek istemedi ve uzun süredir ALTİD'e yeni bir başkan bulmak için çaba gösterdi. Ancak Sili, ALTİD başkanlığına bir talip bulamadı. Bu durum "ALTİD gözden düştü mü" sorusunu akıllara getirirken, Sili kısa süre önce başkan arayışından vazgeçerek 'Devam' kararı aldı. 
'DEVAM ETMEM YÖNÜNDE KARAR ÇIKTI'
Yeni Alanya'nın ALTİD kongresine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Sili, bir talipli çıkmazsa tek aday olarak seçime gireceğini söyledi. Alanya'nın tüm turistik bölgelerinden devam etmesi yönünde karar çıktığını vurgulayan Sili, uzun süre ALTİD'e başkan arayıp, bulamadığı yönündeki soruya ise "ALTİD, 7 yıl önceki Gülçin Güner-Hasan Uysal yarışına sahne olan kongresi dışında tüm kongrelerine uzlaşı içerisinde girmiştir" şeklinde yanıt verdi. 
Sili, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de dahil olmak üzere yeni yönetime isim öneren siyasetçi olmadığını belirterek "Kongremiz öncesi kimsenin müdahalesi söz konusu değil. Yeni yönetimimizde her siyasi düşünceden insan yer alacak" dedi.  
BÖLGE BAŞKANLARI YENİ YÖNETİMDE
ALTİD'in yeni yönetimine Kleopatra, Konaklı, Türkler-İncekum, Alara, Mahmutlar, Oba ve Kargıcak'ta bulunan bölgesel turizm derneklerinin başkanlarının da gireceğini açıklayan Sili "Bu güçbirliğini ilk kez bu kongremizde ortaya koyacağız. Bu güçbirliği ile içinde bulunduğumuz sürecin aşılması noktasında daha etkin olabileceğimizi düşünüyoruz. ALTİD, Alanya turizminin gelişmesi noktasında bugüne kadar olduğu gibi, yeni yönetimiyle bundan sonra da çok ciddi çaba vermeye devam edecek" şeklinde konuştu.
ALTİD HAKKINDA
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), 1985 yılında kurulmuş bir dernektir. ALTİD'in temel amacı Alanya, Akdeniz Bölgesi ve ülke turizminin gelişmesi için her türlü girişim ve hizmetlerde bulunmaktır. ALTİD, 24 Temmuz 2002 tarihli Bakanlar Kurulu onayı ile kamu yararına çalışan dernek statüsünü kazanmıştır. Turizm Bakanlığı İşletme ve Yatırım belgeli tesislerden oluşan dernek üye sayısı 243, üye yatak kapasitesi 70 bin 680'dir. ALTİD'in, 12 Kasım 2013 tarihinde yapılan son genel kurul toplantısında Burhan Sili başkanlığındaki yönetim göreve gelmiştir.

26 Eki 2016 - 22:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber