'Nefes almayı bilmiyoruz'

ALTSO Akademi tarafından düzenlenen kişisel gelişim seminerlerinin sonuncusunda katılımcılara 'Diksiyon Sanatı' anlatıldı

ALANYA

Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Akademi’nin 2015 yılı 1. dönem kişisel gelişim seminerleri devam ediyor. Seminer programı kapsamında 

haftasonu ALTSO Konferans Salonu'nda ‘Diksiyon Sanatı’ semineri gerçekleştirildi. Ebru Yaşar Seçen tarafından verilen seminere çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerin başında özgüven konusuna değinen Seçen, rezil olma ve reddedilme korkusunun özgüven eksikliğine yol açtığını söyledi. Özgüven eksikliğinin insan yaşamında bir bela olduğuna vurgu yapan Seçen, “Özgüven, insanın kendi kendisiyle dalga geçebilmesidir. Kendisiyle barışık olmasıdır” dedi.

'DOĞRU NEFES ALMALIYIZ'

Nefes, dil ve diyafram konularına açıklık getiren Seçen, "Bedenin akciğerler aracılığıyla oksijen dolu havayı alması ve kullandıktan sonra da dışarıya vermesine nefes denir. Durağan ve hareket halinde olmak üzere iki çeşit nefes vardır. Günümüzün en büyük sorunlarından birisi yanlış nefes almak, nefes almayı bilmemektir. Doğru nefes alımı ancak egzersizlerle mümkündür" diye başladı.

DİKSİYON NEDİR?

Doğru söz söyleme sanatının diksiyon olarak adlandırıldığını ifade eden Seçen "Diksiyon kısaca, beden ile konuşmanın uyumudur. Konuşmanın vücuda gelmiş hali, konuşma oluşumunu tamamlamak üzere atılan son adımdır" dedi.

Seçen, seminerin son kısmında ise diksiyon sanatının inceliklerini, vurgu yapmanın önemini katılımcılara aktardı. ALTSO Akademi’nin 2015 yılı 1. dönem kişisel gelişim seminerleri 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü Gökçe Pınar’ın vereceği ‘Bugün Günlerden Koçluk’ semineriyle devam edecek.

27 Nis 2015 - 13:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber